עוף ופתיתים בסיר אחד אורית לוי

עוף ופתיתים בסיר אחד
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוף ופתיתים בסיר אחד.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוף ופתיתים בסיר אחד.

מצרכים:

  • 6 או 8 שוקי עוף (אני השתמשי ללא עור)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כף מלח + מעט פלפל שחור טחון
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף פפריקה מתוקה בשמן
  • כף גדושה צ'ילי מתוק
  • 1 רסק קטן (100 גר')
  • כפית סוכר
  • כף גריל עוף
  • 2 עלי דפנה (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • 1.5 כוסות פתיתים

אופן הכנה:

  • בסיר סוטאז' רחב מטגנים ב- 3 כפות שמן את השוקיים כ- 3 דקות מכל צד.
  • מוציאים מהסיר ומניחים בצלחת.
  • מוסיפים לאותו סיר עוד 2 כפות שמן ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
  • מוסיפים גזרים, שום, סלרי ומערבבים.
  • מוסיפים תבלינים, רסק ועלי דפנה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הפתיתים, מערבבים מעט.
  • מניחים עליהם את השוקיים ויוצקים מים עד כיסוי העוף.
  • מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה 40 דקות.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוף והפתיתים בסיר אחד:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: