חיפוש

מתכון לחזה עוף בתנור לא יבש, טעים פצצות ועסיסי

חזה עוף בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.3/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

הנה מתכון ידידותי לאדם לחזה עוף בתנור, עסיסי וטעים להפליא, שלא ייצא יבש.

מתכון חזה עוף זה מבטיח תוצאות לחות ורכות בכל פעם. על ידי שימוש בטכניקה פשוטה של מלח וצריבה, תשיג חזה עוף מדהים שמתפקע בטעם. מושלם לארוחה משביעה ובריאה.

איך להכין חזה עוף בתנור שיוצא לא יבש אלא עסיסי וטעים במיוחד?

נתחיל עם הרכיבים:

  • 2 חזה עוף ללא עצמות
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כוס מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקהאופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו טימין או רוזמרין) לקישוט

הוראות:

  1. בקערה גדולה מערבבים 4 כוסות מים פושרים ו-1/4 כוס מלח. מערבבים עד שהמלח נמס ליצירת מי מלח.
  2. לטבול את חזה העוף במלח, לוודא שהם מכוסים לגמרי. הניחו להם להשרות כ-15-30 דקות (כבר לא למנוע המלחת יתר).
  3. בזמן שהעוף מתבשל, מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).
  4. לאחר ההמלחה, מוציאים את חזה העוף מהמלח ומייבשים אותם בנייר סופג.
  5. בקערה קטנה מערבבים יחד פלפל שחור, אבקת שום ופפריקה.
  6. מתבלים את חזה העוף בצורה אחידה בתערובת התבלינים משני הצדדים.
  7. מחממים מחבת עמידה לתנור (רצוי ברזל יצוק) על אש בינונית-גבוהה על הכיריים.
  8. לאחר שהמחבת חמה, מוסיפים 2 כפות שמן זית.
  9. מניחים בזהירות את חזה העוף המתובל במחבת החמה.
  10. צורבים את העוף כ-2-3 דקות מכל צד עד שהם מפתחים קרום חום-זהוב.
  11. מעבירים את המחבת עם חזה העוף הצרוב לתנור שחומם מראש.
  12. צולים את העוף בתנור כ-15-20 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75 מעלות.
  13. מוציאים את המחבת מהתנור ונותנים לעוף לנוח כמה דקות כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש.
  14. פורסים את חזה העוף, מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים, ומגישים חם.

תיהנו מחזה העוף העסיס והטעים להפליא שלכם! שיטה זו מבטיחה שהעוף שלכם יישאר לח וטעים, מה שהופך אותו לבחירה מושלמת לכל ארוחה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות