עוף עם שעועית ירוקה ואורז מתכון של תומר תומס
מצרכים:
2 כוסות אורז
4 כפות שמן
8 שוקיים של עוף
כפית מלאה פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
2 שיני שום פרוסים
2 עגבניות מגורדות
2 בצלים קצוצים
500 גרם שעועית ירוקה טריה
שמן קנולה
3 כוסות מים רותחים.
אופן הכנה:
1. בסיר מטגנים את האורז עם 4 כפות שמן .
2. שמים מעט שמן קנולה בסיר ומטגנים את השוקיים.
3. מוסיפים חצי כפית מלח לאורז וממשיכים לטגן את האורז עד לשקיפות ומוסיפים את המים החמים.
4. מערבבים את האורז,מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
5. ממשיכים לטגן את השוקיים עד להשחמה.
6. מורידים לשעועית הירוקה את הקצוות וחוצים ל-2
7.ברגע שהופכים את השוקיים,מוסיפים את הבצל לסיר ומערבבים וממשיכים בטיגון.
8. כאשר הבצל שקוף מוסיפים את העגבניות המרוסקות,הכורכום,פפריקה ושיני שום,פלפל שחור,מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
9. אחרי 20 דקות מסירים את האורז מהאש ומשאירים את המכסה סגור עוד 10 דקות.
10. שופכים מים חמים לסיר עם העוף עד לגובה חצי מהשוקיים, מערבבים ומוסיפים כפית שטוחה של מלח ,מערבבים,מכסים ומבשלים כ-40 דקות נוספות.
11. ניתן להוסיף ראש שום ללא הקליפה וקטום למרכז הסיר עם העוף.
12. לאחר 40 דקות,מוסיפים את השעועית הירוקה לסיר עם השוקיים, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות עד לריכוך חלקי של השעועית הירוקה.
13. לאחר 10 דקות נוספות של בישול את השעועית הירוקה עם השוקיים,מסירים מהאש.
14. מגישים בצלחת עם האורז השוקיים והשעועית הירוקה.
מתכונים נוספים:
שעועית ירוקה מוקפצת