תפריט סגור

פאי כרובית עם גבינות

פאי כרובית עם גבינות

רינה יחזקאל משתפת אותנו במתכון שלה לפאי כרובית עם גבינות.

  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • גביע שמנת 200 מל'
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי
  • כרובית בינונית
  • 1/4 כרישה קצוצה
  • 2 גזרים מגורדים
  • בצל קטן קצוץ
  • קופסא גבינה לבנה 5%
  • 200 גר' גבינת קממבר עם אגוזים
  • 100 גר' גבינה בולגרית עדינה
  • גבינה צהובה לפיזור מעל הפשטידה
  • 2 ביצים
  • כוס חלב
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה


  • הכנת הבצק:.
  • בקערה מערבבים יחד את הקמח עם שמן הזית מוסיפים את השמנת והמלח.
  • בתחילה מתקבל בצק דביק, לאחר לישה נוספת הבצק נוח לעבודה.
  • משמנים תבנית פאי ומשטחים את הבצק על התחתית והדפנות של התבנית.
  • מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים את הבצק 15-25 דקות.
  • הכנת המילוי:
  • מבשלים את הכרובית עם מים עד לריכוך, שוטפים ומפרקים לפרחים.
  • במחבת מטגנים את הבצל עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את הכרישה הקצוצה וממשיכים לטגן כמה דקות, מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן כ-5 דקות מכבים את הגז.
  • מוסיפים את הכרובית ומערבבים.
  • 1בקערה טורפים חלב עם ביצים, מוסיפים את הגבינות ומערבבים מוסיפים את הירקות פלפל שחור ומלח מערבבים, משטחים את הבלילה על תבנית הפאי, אופים בערך שעה ב-180 מעלות בתנור עד שמתקבל צבע זהוב והפאי מוכן.

מתכון נוסף לפשטידת כרובית ובצל ירוק:

Posted in חלבי

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!