פאי כרובית עם גבינות

פאי כרובית עם גבינות
רינה יחזקאל משתפת אותנו במתכון שלה לפאי כרובית עם גבינות.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

רינה יחזקאל משתפת אותנו במתכון שלה לפאי כרובית עם גבינות.

  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • גביע שמנת 200 מל'
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי
  • כרובית בינונית
  • 1/4 כרישה קצוצה
  • 2 גזרים מגורדים
  • בצל קטן קצוץ
  • קופסא גבינה לבנה 5%
  • 200 גר' גבינת קממבר עם אגוזים
  • 100 גר' גבינה בולגרית עדינה
  • גבינה צהובה לפיזור מעל הפשטידה
  • 2 ביצים
  • כוס חלב
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק:.
  • בקערה מערבבים יחד את הקמח עם שמן הזית מוסיפים את השמנת והמלח.
  • בתחילה מתקבל בצק דביק, לאחר לישה נוספת הבצק נוח לעבודה.
  • משמנים תבנית פאי ומשטחים את הבצק על התחתית והדפנות של התבנית.
  • מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים את הבצק 15-25 דקות.
  • הכנת המילוי:
  • מבשלים את הכרובית עם מים עד לריכוך, שוטפים ומפרקים לפרחים.
  • במחבת מטגנים את הבצל עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את הכרישה הקצוצה וממשיכים לטגן כמה דקות, מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן כ-5 דקות מכבים את הגז.
  • מוסיפים את הכרובית ומערבבים.
  • 1בקערה טורפים חלב עם ביצים, מוסיפים את הגבינות ומערבבים מוסיפים את הירקות פלפל שחור ומלח מערבבים, משטחים את הבלילה על תבנית הפאי, אופים בערך שעה ב-180 מעלות בתנור עד שמתקבל צבע זהוב והפאי מוכן.

מתכון נוסף לפשטידת כרובית ובצל ירוק:

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: