חיפוש

פאי מוס לימון דיאטטי

פאי מוס לימון דיאטטי
פאי מוס לימון דיאטטי מושלם של לילך טייב

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לילך טייב משתפת אותנו במתכון שלה לפאי מוס לימון דיאטטי, רק 160 קלוריות למנה.

מצרכים:
בצק פריך ללא חמאה או מרגרינה:
חצי כוס אבקת סוכר
2.5 כוסות קמח כוסמין מנופה
2 חלמונים
1 חלבון
כוס חד פעמי קר של שמן קנולה
2 כפות מים קרים

למוס לימון:
1 חלמון
1/3 כוס שמנת ריצ' (קצפת צימחית)
4 חלבונים
1.5 כפיות ג'לטין
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3 כפות מים
מיץ לימון מלימון אחד
3/4 כוס סוכר
קליפה מגורדת מ-2 לימונים (רק הצהוב ללא הלבן המריר)

אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הקמח,אבקת סוכר והשמן ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כמו פירורי חול.
2. מוסיפים לתערובת הקמח את המים הקרים,חלמונים וחלבון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד,הבצק אמור להיות דביק, לא להבהל.
3. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית פאי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות עד שהתחתית מזהיבה מעט.
4. מתחילים בהכנת המוס לימון: בסיר קטן שמים את הג'לטין והמים ומשאירים למשך 5 דקות עד לריכוך ואז ממיסים את הגלטין על סיר כפול (בן מארי)
5. בסיר בינוני אחר ,מערבבים את מיץ הלימון עם קליפת הלימון המגורדת עם רבע כוס סוכר ומבשלים עד לסף רתיחה.
6. מקציפים את החלמון והביצה לקציפה קלילה ושופכים את הקציפה בהדרגה ובזרם איטי לתערובת הלימון ואז את התערובת מעבירים חזרה לסיר וממשיכים לבשל על סיר עם אדים (בן מארי) תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה מעט ואז מוסיפים לתוכה את תמצית הוניל והג'לטין המומס,מצננים את התערובת וממשיכים לערבב מעט עד שהתערובת פושרת.
7. בקערת המיקסר,מקציפים את החלבונים,ובהדרגה מוסיפים חצי כוס סוכר עד אשר מתקבל קצף חזק ויציב.
8. מקציפים את שמנת הריצ' עד אשר מתקבלת קצפת יציבה ואז מקפלים רבע מקצף החלבונים אל תערובת הלימון ואז מקפלים את תערובת הלימון ליתרת הקצף ולבסוף מקפלים את הקצפת צמחית.
9. יוצקים את תערובת שהכנו לבסיס של הבצק פריך(הוא חייב להיות קר לחלוטין) ומכניסים את הפאי לימון למקרר לפחות ל4 שעות לפני הגשה. אפשר לקשט בתותים,פירות יער,דובדבנים או פלחי לימון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות