דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון קלאסי קל של פאי רועים.
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של פאי רועים:
מצרכים להכנת פאי רועים מתכון קל:
- לתערובת הבשר:
- 2 בצלים קצוצים
- 3 גזרים קצוצים
- 700 גרם בשר בקר טחון (צלעות מספר 2)
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף
- פפריקה חריפה או רגילה
- 1 כף גדושה של רסק עגבניות
- 2 ק"ג תפוח אדמה מקולף חתוך לרבעים ואחרי בישול
- 2 ביצים לארג'
- לפירה:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה של פלפל שחור
- כף מרק עוף
- 1 כפית כורכום
- מעט מלח
אופן הכנה:
- מחממים את המחבת,מוסיפים את 4 כפות שמן זית ,בצל וגזר ומטגנים היטב עד למצב שקוף תוך כדי טיגון מוספים כף של רסק עגבניות.
- מוסיפים למחבת את הבשר טחון,כאשר הבשר במחבת מחליף צבע,מוסיפים את הפפריקה, כפית שטוחהפלפל שחור, כף מרק עוף,שיני שום כתושות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב,מטגנים עד שהבשר מוכן 90%.
- בקערה שמים את הביצים,כף מרק עוף,2 כפות שמן זית,1 כפית פלפל שחור ו-1 כפית כורכום ,מעט מלח ומערבבים היטב ושופכים מעל קוביות התפוח אדמה המבושלות ומועכים לפירה חלק.
- משמנים קלות תבנית שטוחה,רצוי תבנית פיירקס.
- שמים בתחתית התבנית את תערובת הבשר ומשטחים.
- שמים מעל תערובת הבשר את הפירה ומשטחים רצוי עם ידיים רטובות ומרססים או מברישים עם שמן קלות ובעזרת מזלג עושים פסים כמו שמודגם בסרטון.
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות מצב טורבו ,אופים למשך 40 דקות עד אשר החלק העליון של הפירה משחים.
- לאחר שהחלק העליון השחים, מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר, פורסים ומגישים.