חיפוש

רוטב שמנת פטריות לפסטה – אין מי שלא אוהב

רוטב שמנת פטריות לפסטה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

התפנקו עם העושר הקרמי של רוטב שמנת פטריות יחד עם פסטה מבושלת בצורה מושלמת לארוחה מנחמת ומשביעה. המתכון הזה מציע דרך טעימה ליהנות מהטעמים הארציים של פטריות בשילוב עם הקרמיות היוקרתית של רוטב תוצרת בית.

איך מכינים רוטב שמנת פטריות לפסטה – המרכיבים

  • 300 גרם פטריות פרוסות (פטריות כפתור או תערובת של זנים)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 300 מ"ל מרק ירקות או עוף
  • 200 מ"ל שמנת כבדה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט
  • גבינת פרמזן מגורדת, להגשה (לא חובה)

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו חמאה בשמן זית ושמנת כבדה בקרם קוקוס או חלופה של קרם טבעוני.
  • השתמשו בקמח ללא גלוטן או בעמילן תירס לגרסה ללא גלוטן של הרוטב.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך מכינים רוטב שמנת פטריות לפסטה – השלבים

  1. במחבת או סיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הטחון ומאדים עד לריכוך וריח.
  3. מוסיפים למחבת את הפטריות הפרוסות ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהן מזהיבות ורכות.
  4. מפזרים את הקמח על הפטריות ומערבבים היטב לציפוי, ומאפשרים לקמח להתבשל כ-1-2 דקות.
  5. יוצקים פנימה בהדרגה את מרק הירקות או העוף תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת היווצרות גושים.
  6. מביאים את התערובת לרתיחה ונותנים לה להתבשל כמה דקות עד להסמכה קלה.
  7. מערבבים פנימה את השמנת הכבדה וממשיכים לבשל את הרוטב עוד 5-7 דקות, או עד שהוא מגיע לסמיכות הרצויה.
  8. מתבלים את רוטב שמנת הפטריות במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
  9. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה הטרייה הקצוצה.
  10. מגישים את רוטב שמנת הפטריות על פסטה מבושלת, מעוטרת בפטרוזיליה נוספת וגבינת פרמזן מגוררת אם רוצים.

תיהנו מרוטב שמנת פטריות קרמי וטעים עם הפסטה האהובה עליכם לארוחה מנחמת ומשביעה.

מתכון זה מיועד ל-4 אנשים כמנה עיקרית או 6 אנשים כתוספת.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות