פיתה מתכון קל

פיתה מתכון קל
פיתה מתכון קל להכנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פיתה מתכון קל

מצרכים פיתה מתכון קל
2 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות קמח
1/4 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
מעט שמן לשימון הקערה והבצק
1 כוס מים פושרים



1.בקערה שמים את השמרים והקמח ומערבבים.
2. מוסיפים אל תערובת הקמח את הסוכר,מלח והשמן ומערבבים היטב.
3. בהדרגה מוסיפים את המים לתערובת.
4. אפשר ללוש את הבצק ידנית עד לקבלת בצק אחיד או ללוש במיקסר למשך 5-7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
5. יוצרים כדור מהבצק,משמנים קלות קערה,שמים את כדור הבצק ומשמנים גם את החלק העליון של כדור הבצק על מנת שלא יתייבש.
6. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעתיים.
7. לאחר שהבצק תפח במשך שעתיים,מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים על משטח מקומח.
8. את כל אחד מ-4 החלקים מחלקים ל-4 חלקים שווים,כך שבסך הכל יתקבלו 16 חלקים שווים, חשוב לכסות את החלקים שאנחנו לא עובדים איתם על מנת שהבצק לא יתייבש.
9. לוקחים אחת מחתיכות הבצק,יוצרים כדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לצורה של פיתה וחוזרים על הפעולה עם שאר החלקים..
10. מסדרים את הפיתות על תבנית מקומחת ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 260 מעלות למשך 5 דקות מכל צד.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: