חיפוש

לאפה מתכון ביתי מושלם כמו במאפיות

לאפה מתכון ביתי מושלם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לאפה מתכון ביתי מושלם כמו במאפיות

לאפה מתכון ביתי מושלם כמו במאפיות של אורנה קרן

מצרכים:

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף מלח
1 כף סוכר
4 כוסות מים מהברז (לפחות -להוסיף בהדרגה)
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

מתכון לאפה ביתית מושלמת
לאפות רכות וטעימות בקלי קלות
מתכון לפיתות בתנור – מתכון קל

מתכון נוסף ללאפה ביתית

קצת על לאפה:

לאפה דומה ללחמים שטוחים אחרים כמו פיתה ונאן אבל יש לו את המרקם והטעם הייחודיים שלו. לחם לאפה נעשה בעזרת מתכון פשוט של בצק, המורכב מקמח, מים, שמרים, מלח ולפעמים שמן זית.

את הבצק מרדדים לצורות דקות ועגולות ואופים בתנור חם, ומתקבל לחם רך, לעיס וקצת פריך. לחם לאפה מוגש בדרך כלל טרי וחם, לעתים קרובות משמש לעטוף מילויים שונים, כולל בשר על האש, פלאפל, חומוס וירקות.

אחת הסיבות לכך שלחם לאפה כל כך פופולרי היא בגלל הרבגוניות שלו. ניתן להשתמש בו כעטיפת כריך, לקרוע לחתיכות ולהשתמש בו כמטבל לרטבים או לאכול כתוספת לארוחה. בנוסף, זהו מאכל עיקרי במטבחים רבים מהמזרח התיכון והוא מוגש לרוב עם מנות מסורתיות כגון שקשוקה, מנה של ביצים עלומות ברוטב עגבניות.

לחם לאפה הוא לא רק טעים אלא גם בריא יחסית. הוא דל בשומן, אין לו כולסטרול, והוא מקור טוב לפחמימות, סיבים וחלבונים. הוא גם ידידותי לטבעוני, מה שהופך אותו לאופציה פופולרית עבור מי שמקפיד על תזונה צמחית.

לסיכום, לחם לאפה הוא לחם שטוח טעים ורב-תכליתי שנהנו ממנו כבר מאות שנים במזרח התיכון. זהו מזון בסיסי במטבחים רבים וניתן להשתמש בו במגוון דרכים. הטעם והמרקם הייחודיים שלו הופכים אותו לבחירה פופולרית עבור כל מי שמחפש אופציית לחם טעימה ובריאה.




אופן הכנה:

1. נערבב ביד או במיקסר את הכול ביחד.
2. נתפיח כחצי שעה ונחזור על הלישה פעם שנייה.
3. נקרוץ כדורים בגודל שאוהבים.
4. להתפיח לעוד 15 דקות.
5. לרדד לצורת עיגול.
6. לוקחים מחבת טובה וגדולה שיש לכם ושמים על הגז עם להבה בינונית כשתי דקות מכל צד.
7. כשהלאפות מוכנות נעטוף אותן בשקית ונשמור במקפיא.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות