תפריט סגור

פיתות מתכון מושלם במחבת וגם גרסת תנור

פיתות מתכון

מיקסר MK 37 נורמנדה
מבצע מטורף לחברי "פסיפלורה מתכונים"
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "NORMANDE"
כולל שליח עד הבית חינם במחיר של 350 ש"ח בלבד כולל שנה אחריות!!!
המבצע ל-24 שעות והמלאי מוגבל ל-30 יחידות בלבד.
להזמנות לחצו כאן
או חייגו עכשיו 052-7876868

הימים הם ימי קורונה ומה שהכי חסר זה הפיתות והלחמים הטריים.
אז נכון שאפשר לגשת כל יום לסופר לקנות,
אבל יש בזה סיכון מסויים.

מעבר לזה,אין שום דבר שישתווה לפיתות שעכשיו יצאו מהתנור או מהמחבת.
אז היום בעידן המיקסר זה הרבה יותר פשוט להכין לחמים טובים ופיתות.
כל הסוד בלחמים הוא עבודה נכונה עם השמרים.
הכללים הם מאוד פשוטים,כך הסברתי לבתי השבוע:
1. השמרים היבשים צריכים להיות בטמפרטורת החדר במיכל סגור ולא במקרר שם הם תופסים לחות במשך הזמן.
2. לפני שמתחילים במתכון שמים בקערה את כמות השמרים במתכון עם מים פושרים( 2/3 מים מהברז או מינרלים ו1/3 מים חמים) ועם הסוכר ומחכים שיופיע קצף כמו בבירה (זה יכול לקחת בין 15 דקות לחצי שעה.
אם לא מופיע קצף איכות השמרים ירודה ואין להשתמש בהם.
3. יש ללוש את הבצק רק במהירות הכי נמוכה (מהירות 1) למשך 8 דקות.
4. את המלח והשומנים במתכון יש להוסיף תוך כדי לישה במיקסר לאחר שהבצק מתחיל להתגבש.
5. להקפיד על כיסוי הפיתות בזמן התפיחה ולהשפריץ מים לפני הכניסה לתנור ותוך כדי האפיה, משפריצים ישירות על הפיתות ולא בתנור.
אם תקפידו על הכללים האלו יצאו לכם פיתות שיהיה לכם קשה לחזור לפיתות של סופר לאחר שהקורונה תגמר.

קבלו מתכון מושלם של נדיה אביזוב לפיתות מושלמות,המתכון הזה מככב אצלנו בבית והשבוע הכנתי שווארמה בפיתה,עם הפיתות הטריות שהכנתי לפי המתכון הזה.

מצרכים להכנת פיתות מושלמות:

1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
1 כף מלח
600 מ"ל מים פושרים (2.5 כוסות אוניברסלים של 240 מ"ל)
5 כפות שמן קנולה ,אני אישית משתמש בשמן זית.

אופן הכנת הפיתות :

1. שמים בקערה את השמרים היבשים,המים והסוכר ,מערבבים מעט ונותנים לשמרים לעבוד עד שמתפתח קצף (בין 15-30 דקות)
2. לאחר שנוצר קצף שופכים את תערובת השמרים לקערת המיקסר,מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות הכי נמוכה במיקסר עם מלוש (וו לבצק שמרים).
3. לאחר 2 דקות של לישה במיקסר מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש במיקסר,סה"כ לישה למשך 8 דקות.
4. מחממים תנור ל-220-250 מעלות ללא טורבו (תלוי בתנור שיש לכם)מכסים את הבצק ומתפיחים למשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לאחר שעה מוציאים אוויר מהבצק,מכסים ומתפיחים למשך חצי שעה נוספת.
6. לאחר חצי שעה ,מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים ל-16 כדורים.
7. מרדדים כל כדור לצורת פיתה (לא לרדד יותר מדיי),מסדרים על תבנית עם נייר אפיה או על משטח מקומח, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים ל-20 דקות נוספות.
8. משפריצים מעט מים על כל פיתה או מברישים קלות עם מים כל פיתה ואופים בתנור שחומם מראש במדף האמצעי עד אשר הפיתה משחימה כמו בתמונה, אין צורך להפוך,יש להשפריץ מים על כל פיתה לאחר 2-3 דקות של אפיה בתנור ואז להמשיך לאפות.
9. מצננים את הפיתות על רשת ומכסים במגבת,אני אישית שם על מגבת את הפיתות ומכסה על החלק השני של המגבת.


שתפו בתגובות למטה איך יצא לכם.

סרטון עם מתכון נוסף להכנת פיתות של ורדית חביב:

מתכון נוסף לפיתות במחבת

Posted in לחמים

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!