פלפל ממולא בטחון מן הצומח

פלפל ממולא טחון מן הצומח
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפלפל ממולא בטחון מן הצומח.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפלפל ממולא בטחון מן הצומח.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפלפל ממולא בטחון מן הצומח:

מצרכים:

  • 3 בצלים קצוצים
  • 1צילי אדום קצוץ
  • 1 כפית בהרט
  • חצי כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פפריקה
  • 15 פלפלים מזן נהריה
  • 1 כוס מחית עגבניות
  • 400 גרם טחון מן הצומח
  • כוס וחצי אורז מבושל (400 גרם)
  • חצי צרור שמיר קצוץ(לא חובה)
  • 2 כוסות מים
  • כף מרק עוף
  • מלח

אופן הכנה:

  1. מתחילים בטיגון הבצל הקצוץ ואז מוסיפים את הצילי הקצוץ וכפית של בהרט,חצי כף של פלפל שחור גרוס.
  2. מוסיפים לסיר, 2 כפות פפריקה ומערבבים.
  3. חותכים את הראש של הפלפל נהריה כפי שמוצג בסרטון ומרוקנים מגרעינים ,שמים בחזרה את ראש הפלפל ומסדרים בסיר סוטאז.
  4. מוסיפים לסיר עם הבצל הקצוץ כוס של מחית עגבניות וממשיכים בטיגון.
  5. מתחילים בהכנת המלית: שמים בקערה כוס וחצי אורז מבושל ואת הטחון מן הצומח ואת השמיר הקצוץ.
  6. לוקחים חצי מכמות הבצלים שטיגנו ומוסיפים למלית האורז עם הטחון מן הצומח.
  7. לבצלים שנשארו בסיר המהווים את הרוטב מוסיפים 2 כוסות מים כף מרק עוף ומעט מלח,טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך וממשיכים בבישול.
  8. מוסיפים למלית כפית של מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. ממלאים כל פלפל עם המלית (לא לדחוס ) ושמים מעל את ראש הפלפל ומחזירים לסוטאז.
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  11. מפזרים את הרוטב מעל הפלפלים ההמולאים עד אשר מגיע לחצי מגובה הפלפל(אם חסר,מוסיפים נוזלים) ומעל שמים נייר אפיה שהרטבנו קלות (מודגם בסרטון) ומעל את מכסה הסיר ומכניסים לתנור למשך 40-45 דקות (לקראת הסוף ,מסירים את המכסה ונייר האפיה מעבירים למצב גריל להשחמה).
  12. מוציאים מהתנור ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: