4.2/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

פלפל ממולא בשר ואורז מתכון של אמא

פלפלים ממולאים בשר ואורז הם מנה פופולרית במטבח הישראלי, ויש לכך סיבה טובה. הם טעימים, משביעים ויכולים להוות ארוחה שלמה. המנה ידועה בארץ ישראל כבר מאות שנים, והיא הוכנה במקור על ידי הערבים.

מתכון של איילה מרציאנו.

רכיבים:

הוראות הכנה:

למילוי:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  5. מכסים את התערובת ומצננים.

לרוטב:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את המים, אבקת המרק, פפריקה מתוקה, סילאן, קינמון ופלפל שחור.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 25 דקות.
  6. מוסיפים את השמיר ומערבבים.

הכנת המנה:

  1. חותכים את החלק העליון של הגמבות ומנקים אותן מגרעינים.
  2. ממלאים את הגמבות בתערובת הבשר עד הסוף.
  3. מניחים את הגמבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. יוצקים מעל את הרוטב ומכסים בנייר כסף.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
  6. לאחר שעה וחצי, מוציאים את נייר הכסף וממשיכים לאפות לעוד 10 דקות.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי:

זמן הכנה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות