תפריט סגור

פנקייק יפני מתכון מושלם

פנקייק יפני מתכון

פנקייק יפני (פנקייק סופלה)

פנקייק גבוה עם רכות של ענן מגיע אלינו מהמטבח היפני. השדרוג במתכון הוא פשוט הקצפת החלבונים בנפרד והוספת חמאה לפנקייק נימוח, מדהים וממכר.

המצרכים ל8 יחידות:
¾ כוס חלב קר
1 חלמון ביצה
חצי כפית גרידת לימון (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
25 גרם חמאה מומסת
2.5 כפות סוכר
¾ כוס קמח
כפית שטוחה אבקת אפייה
3 חלבונים
½ כפית מיץ לימון (לא חובה)





אופן ההכנה:
מערבבים במטרפה חלב, חלמון, גרידת לימון, תמצית וניל חמאה חצי כף סוכר ומלח בקערה. עד ליצירת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והאבקת אפייה וממשיכים לערבב במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומיץ הלימון ומתחילים להקציף. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את שתי כפות הסוכר הנותרות וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף לבן ויציב יחסית.
מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הביצים והקמח בתנועת קיפול בעדינות עד ליצירת מרקם אחיד.
מחממים מחבת נון סטיק/ פנקייק/טפלון (אין צורך לשמן) ויוצקים מתערובת הפנקייק למחבת – לשים שתיים שלוש כפות מהקצף אחת על השנייה ליצירת גובה (למי שרוצה אפשר לשפוך לרינג – אבל ממש לא חובה). להשחים על אש נמוכה/בינונית צד אחד, להפוך לכסות במכסה את המחבת על מנת שהפנקייק יתבשל היטב גם בפנים ולהשחים את הצד השני.
להגיש חם עם מייפל/קצפת/ סירופ שוקולד/ דבש/חמאה או כל דבר שאוהבים.
בתיאבון

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
פנקייק יפני מתכון
Published On
ציון ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!