חיפוש

פנקייק יפני מושלם ב-10 דקות

פנקייק סופלה יפני

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פנקייק יפני מושלם ב-10 דקות

קבלות את המתכון הפנקייק היפני שכבש את העולם בסערה.

מצרכים:
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית סודה לשתיה
1 ביצה לארג'
5 כפות ריוויון
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות סוכר
חמאה לטיגון הפנקייק
סירופ מייפל או כל סירופ שאוהבים להגשה.
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
פנקייק יפני מתכון מושלם
פנקייק יוגורט נדיר
פנקייק מושלם לארוחת בוקר

רינג לפנקייק
טבעת לפנקייק

אופן הכנה:
1. בקערה, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
2. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה, הווניל, המלח והסוכר.
3. מוסיפים חומרים יבשים לחומרים הרטובים ומערבבים לאיחוד.
4. מחממים מחבת טפלון, ומורחים במעט חמאה.
5. לוקחים טבעת פנקייק ומשמנים במעט חמאה שמים על המחבת וממלאים מהבלילה עד חצי מגובה טבית הפנקייק,מטגנים למשך 2-3 דקות עד שמופיעות בועות בפנקייק , הופכים ומטגנים למשך 2 דקות נוספות עד אשר התחתית מזהיבה.
6. בונים מגדל של הפנקייקים המוכנים ומעל שמים סירופ מייפל אפשר גם לשים קוביות חמאה.

מתכון נוסף לפנקייק יפני:

מתכון נוסף של פנקייק יפני של סבינה ולדמן עם עדי שילון:
המתכון של סבינה ולדמן:

פנקייק סופלה / עננים / יפני

2 חלמונים
2 כפות חלב / חלב סויה / שקדים וכו'
1 כף שמן קנולה או חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל איכתית
2 כפות גדושות קמח לבן / כוסמין מלא
קורט מלח

3 חלבונים
1 כפית חומץ או מיץ לימון
2 כפות גדושות סוכר

הכנה:
בקערה מערבבים עם מטרפה יחד את החלמונים, חלב, שמן ותמצית וניל. טורפים כדקה לקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה את הקמח וממשיכים לטרוף. מוסיפים מלח ומערבבים דקה נוספת לקבלת תערובת במרקם חומוס. מעבירים למקרר.
מקציפים את החלבונים עם החומץ במהירות גבוהה. כאשר נוצר קצף לבן אטום מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ3 דקות לקבלת קצף מבריק ויציב.
בעזרת מטרפה מערבבים שליש מהקצף לתוך תערובת החלמונים המקוררת, עד שכל הקצף נטמע בבלילה. מוסיפים שליש נוסף דל הקצף לתערובת ומקפלים בעזרת לקקן. מקפלים בעדינות קיפולים ספורים ומוסיפים את יתר הקצף, ממשיכים לקפל לקבל תערובת אחידה ותפוחה אך לא מעבר לזה.
מחממים מחבת טפלון לחום נמוך עם מעט מאוד שמן או חמאה. מעבירים את הבלילה לשק זילוף. מזלפים 2 פנקייקים בלבד בגובה 5 – 6 ס"מ, בקוטר 5ס"מ. אם יש מכסה מתאים מכסים ומאדים כ4 דקות. כאשר פנקייק מתייבש מעט ונוצרות בועויות קטנות על פניו הופכים בעדינות ומאדים ל4 דקות נוספות. מורידים מאש ומגישים מיד.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות