דרגו את המתכון

פנקייק שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניו

לביבות שוקולד הן אוכל הנוחות האולטימטיבי, מושלם לבקרים עצלים של סוף שבוע או בראנץ' מפנק. המתכון הזה לוקח את הפנקייק הקלאסי לרמה חדשה לגמרי עם תוספת של אבקת קקאו עשירה, וכתוצאה מכך פינוק דקדנטי שעונה על תשוקתו של כל חובב שוקולד. מקורם במיזוג של מתכוני פנקייקים מסורתיים והפיתוי הבלתי ניתן לעמוד בפניו של שוקולד, הפנקייקים הללו הם תערובת מענגת של מתיקות וחמימות.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח המלא, אבקת הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלב, הביצה, החמאה המומסת ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומקפלים אותם בעדינות בעזרת מרית עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים בבלילה זה בסדר.
  4. מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית ומשמנים אותה קלות בחמאה.
  5. לאחר שהמחבת חמה, יוצקים כ-1/4 כוס הבלילה על המחבת עבור כל פנקייק. מבשלים עד שנוצרות בועות על פני הפנקייק והשוליים נראים מיוצבים, כ-2-3 דקות.
  6. הופכים את הפנקייק בעזרת מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות בצד השני, עד שהם מבושלים ותפוחים מעט.
  7. מעבירים את הלביבות המבושלות לצלחת ושומרים חמים בזמן שמבשלים את הבלילה שנותרה. ייתכן שיהיה עליך להתאים את חום המחבת בזמן הבישול כדי למנוע מהלביבות להישרף.
  8. הגישו את פנקייק השוקולד חמים, בתוספת התוספות האהובות עליכם כמו סירופ מייפל, פירות יער טריים או קצפת.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. פשוט החליפו חלב שאינו חלבי (כגון חלב שקדים או סויה) בחלב החמאה, והשתמשו בחלופת חמאה נטולת חלב. הקפידו לבחור מרכיבים כשרים מוסמכים עבור כל המוצרים הארוזים המשמשים במתכון.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב כ-8 פנקייקים בגודל בינוני, מספיק לשרת 3-4 אנשים.

זמן הכנה: זמן ההכנה לפנקייק השוקולד הוא כ-15 דקות, עם 10 דקות נוספות לבישול.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נופל על הצד הקל. זה מושלם לטבחים מתחילים או לכל מי שמחפש אפשרות לארוחת בוקר פשוטה אך מרשימה.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות