דרגו את המתכון
פרגיות ברוטב אדום עשיר ומהיר
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 בצל, חתוך לפרוסות
- שמן זית או שמן רגיל
- ½ קילו סטייק פרגית, חתוך לחצאים
- 1 גמבה, חתוכה לריבועים גסים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית תבלין גריל עוף
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית צ'ילי גרוס
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס מים רותחים
- 1 בצל ירוק, חתוך גס
פרגיות ברוטב מזרחי
מתכונים נוספים
סטייק פרגיות בנינג'ה גריל – מסע טעמים בגריל!
קציצות פרגית מתכון משגע
לחמניות שקדים אווריריות ללא גלוטן עם קראנץ' שומשום
פרגיות עם בצל מתוק פשוט מעדן
אופן ההכנה:
- טיגון הבצל והפרגיות: במחבת גדולה, חממו מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה קלה. הוסיפו את חצאי הפרגיות וצרבו אותן משני הצדדים עד להשחמה.
- הוספת הגמבה: הוסיפו את קוביות הגמבה למחבת וטגנו יחד עם הפרגיות במשך מספר דקות, עד שהגמבה מתרככת מעט.
- הכנת הרוטב: הנמיכו את האש והוסיפו למחבת את הפפריקה המתוקה. ערבבו היטב וטגנו כדקה. הוסיפו את השמן, רסק העגבניות, המלח, הכורכום, תבלין גריל העוף, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס. ערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- הוספת העגבנייה והמים: הוסיפו את קוביות העגבנייה למחבת וערבבו. הוסיפו את המים הרותחים, ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
- בישול הפרגיות: הנמיכו את האש, כסו את המחבת במכסה ובשלו במשך 10 דקות.
- הוספת הבצל הירוק: הוסיפו את הבצל הירוק, כסו את המחבת ובשלו 10 דקות נוספות, או עד שהפרגיות מבושלות לחלוטין והרוטב מסמיך מעט.
- הגשה: הגישו את הפרגיות ברוטב האדום לצד אורז, פירה או תוספת אהובה אחרת.
מתכון של מלי מאירוב