חיפוש

תענוג ברוקולי צלוי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

תענוג ברוקולי צלוי

היום אנחנו צוללים לעולם של ברוקולי פריך וטעים בתנור. המתכון הזה הוא תענוג לחיך, והופך את הפרחים הירוקים האלה ליצירת מופת מלאת טעם. בין אם אתה חובב ירקות או סתם מנסה להגביר את משחק התוספת שלך, זה בשבילך.

צליית ברוקולי היא לא רק טרנד, זו הרפתקה קולינרית. שיטת בישול זו אומצה ברחבי העולם, עם שורשים במטבחים שונים. ממטבחים ים תיכוניים ועד למשקי בית אמריקאיים נעימים, ברוקולי צלוי הוא מאכל רב תכליתי שמתאים בדיוק.

רכיבים:

  • 500 גרם פרחי ברוקולי טריים (בערך 4 כוסות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים להעדפת חריפות)
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

בישול בדרכים אלטרנטיביות:

עבור החברים הכשרים שלנו שם בחוץ, החליפו את גבינת הפרמזן במעט שמרים תזונתיים עבור הטוב הגבינתי הזה מבלי להתפשר על מגבלות התזונה שלכם. אתם יכולים גם להתנסות עם שמנים שונים כמו אבוקדו או זרעי ענבים עבור טוויסט טעם ייחודי.

יתרונות תזונתיים:

  • ברוקולי, כוכב התוכנית, עמוס בויטמינים (C, K), סיבים ונוגדי חמצון.
  • המנה הזו היא מעצמה של תזונה, התומכת במערכת החיסונית שלך, בבריאות העצם וברווחה הכללית.
  • בנוסף, הוא דל בקלוריות – לנשנש ללא רגשות אשם, מישהו?

כמות: מתכון זה מגיש בנדיבות 4 מנות, מה שהופך אותו לצד פנטסטי לארוחות ערב משפחתיות או תוספת עמוסת ירקות להכנת הארוחה שלך.

זמן הכנה: מההתחלה ועד הסוף, כ-30 דקות – כולל הכנה. מהיר, קל וכל כך משביע.

רמת קושי: אל תפחדו, טירוני מטבח! זה נופל בנוחות בקטגוריית "קל". כל מה שצריך זה תבנית אפייה, תנור וקצת התלהבות. אין צורך בתואר קולינרי מתקדם.

טיפים וטריקים:

  • חיתוך שווה: נסו לשמור את פרחי הברוקולי שלכם בערך באותו גודל לבישול אחיד. זה מבטיח שכל חתיכה תקבל את הקצה הפריך המושלם הזה.
  • תבלו את זה: אתם מוזמנים להתאים אישית את התיבול. הוסף קורט של עשבי התיבול האהובים עליך או קורט חומץ בלסמי לבעיטה נוספת.
  • אל תצטופף במחבת: תן לאבני החן הירוקות קצת מרווח נשימה על תבנית האפייה. צפיפות מובילה לאחדות, וכולנו בקשר לקראנץ' הפריך הזה כאן.
  • תוספות לאחר הצלייה: לאחר הצלייה, סוחטים מעט מיץ לימון טרי מעל הברוקולי לקבלת פרץ של הדרים. השמחה היא לא רק להצגה.

הנה לכם, אנשים – מדריך ללא שטויות לטלטל את משחק הברוקולי הצלוי. אז, הדליקו את התנור הזה, אמצו את הפשטות, ותנו לארומה של ברוקולי צלוי מושלם למלא את המטבח שלכם! בישול שמח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות