פריקסה מתכון אותנטי של תומר תומס

פריקסה מתכון
פריקסה מתכון של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

פריקסה מתכון

סרטון של מתכון לפריקסה:

מצרכים לפריקסה:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות שמן רגיל
כף ערק
3.5 כוסות מים חמים (כוסות חד פעמי לשתיה חמה)
כף מלח




.

אופן הכנה:
1. שמים את הקמח בקערת המיקסר,מוסיפים את השמרים ומערבבים מעט.
2. מוסיפים את השמן,ערק והמים החמים לקמח והשמרים, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד וולקראת הסוף מוסיפים את המלח.
3. יוצרים כדור מהבצק ומתפיחים למשך שעה.
4. לאחר שעה מוציאים את האוויר מהבצק ולשים את הבצק מעט.
5. מתפיחים את הבצק מכוסה לעוד חצי שעה.
6. לאחר חצי שעה של תפיחה, מקמחים מעט את משטח העבודה,מוציאים אוויר מהבצק ולשים שוב את הבצק.
7. מחלקים את הבצק ל-10יחידות שוות.
8. מרדדים את הבצק ושמים במרכז את המילוי המורכב מטונה,אריסה,מטבוחה,קוביות תפוחי אדמה\זיתי קלמטה,לימון כבוש,ביצה קשה.
9. סוגרים את הבצק מכל הכיוונים ויוצרים צורה של לחמניה.
10. שמים את הלחמניות על נייר אפיה,מכסים ומתפיחים 20-25 דקות נוספות.
11. שמים שמן בסוטאז ומחממים עד ששמכניסים כף עץ לשמן וזה מבעבע.
12. מנמיכים את האש ושמים את הלחמניה עם הנייר אפיה בתוך השמן.
13. שהנייר אפיה נפרד מהלחמניה,מוציאים את נייר האפיה ומטגנים את הלחמניות עד להזהבה משני הצדדים(יש להפוך את הלחמניה)
14. מוציאים לקערה מסננת או לנייר סופג שיספוג את עודפי השמן נותנים להתקרר ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *