דרגו את המתכון
שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון הקל שלה לפריקסה.
1 ק"ג קמח לבן
קובייה או 50 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר לבן
1 כף מלח דק
1/2 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים
לטיגון:
1 בקבוק שמן קנולה
למלית:
ביצה קשה
טונה בשמן
לימון כבוש
אריסה
טחינה מוכנה
אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
2. משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).
3. מטגנים בשמן עמוק וממלאים ומגישים.