דרגו את המתכון

פשטידת גזר ובטטה: חגיגה כתומה של טעמים

פשטידת גזר ובטטה היא מאכל אהוב ומוכר בכל בית בישראל. טעמה המתוק-מלוח, צבעה הכתום המרהיב ומרקמה הרך והנימוח הופכים אותה לפתרון מושלם לארוחת צהריים, ערב או אפילו ארוחת בוקר משביעה. מקורותיה של הפשטידה אינם ברורים, אך סביר להניח שהיא התפתחה במטבחים יהודיים בארצות שונות, תוך שימוש בירקות מקומיים וזמינים.

ארץ מוצא:

לא ניתן לקבוע בוודאות באיזו ארץ הוכנה פשטידת גזר ובטטה לראשונה. ייתכן שהיא התפתחה באופן עצמאי במטבחים יהודיים בארצות שונות, תוך שימוש בירקות מקומיים וזמינים.

מרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ערבבו בקערה גדולה את הבטטה, הגזר, הבצל, הביצים, השמן, הקמח, אבקת האפייה, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט (אם משתמשים).
  3. שפכו את התערובת לתבנית משומנת ואפו במשך 40-45 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא נקי.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 45-50 דקות

הצעות הגשה:

פשטידת גזר ובטטה היא מאכל קל להכנה, טעים ומשביע. היא מהווה מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

יתרונות תזונתיים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות