צלי כתף בתנור מתכון של תומר תומס

צלי כתף בתנור
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לצלי כתף בתנור.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לצלי כתף בתנור.

סרטון שמדגים איך מכינים צלי כתף בתנור:

מצרכים:

  • 5 בצלים חתוכים לרצועות ומטוגנים בשמן (לטגן את רצועות הבצל ולשים בצד עם השמן שלהם)
  • צלי כתף שלם מספר 5
  • שמן במידת הצורך
  • חצי כוס מים
  • כף מרק עוף
  • כפית מלח
  • 1 כף תבלין תערובת חומה של תומר תומס – אם אין אפשר לשים את התבלינים הבאים:משיה,פפריקה,כורכום,מעט שום,עלי דפנה טחונים
  • מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. ברוסטר עושים סגירה ללא שמן לצלי הכתף מכל הצדדים כפי שמוצג בסרטון.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות מצב טורבו.
  3. בקערית קטנה שמים את הבצל שטיגנו בו את השמן(לסחוט מהבצל המטוגן כמה שיותר שמן) ומוסיפים עוד שמן רגיל שבסך הכל יתקבל כמות של חצי כוס שמן.
  4. נתחיל בהכנת התערובת תבלינים: מוסיפים לקערית עם השמן חצי כוס מים,מרק עוף,כפית מלח ותבלין תערובת חומה של תומר תומס או תבלינים אחרים שאתם אוהבים,מעט פלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה .
  5. לאחר שסגרנו את הצלי כתף מכל הצדדים,שמים בצדב ושמים בתחתית הרוסטר את חצי מהכמות של הבצל המטוגן.
  6. מעל הבצל המטוגן ששמנו בתחתית הרוסטר נשים את צלי הכתף ומעל נשים את יתרת הבצל המטוגן (הכל מודגם בסרטון) ומעל נפזר את תערובת התבלינים שהכנו.
  7. מכסים את הרוסטר ובידית עם החור של הרוסטר שמים יין אדום ומכניסים לתנור למשך 3 שעות עד 3.5 שעות עד שצלי הכתף רך (תלוי בגודל של הצלי כתף).
  8. מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ,פורסים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: