צלעות טלה מתכון מהיר עם פירות יבשים

צלעות טלה עם פירות יבשים
צלעות טלה מתכון מהיר של תומר תומס עם פירות יבשים.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון מהיר שלו לצלעות טלה עם פירות יבשים.

צלעות טלה מתכון מהיר עם פירות יבשים

מצרכים:

  • צלעות טלה
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • רבע כוס שמן
  • תערובת של פירות יבשים(משמשים,צימוקים,תאנים,תמרים) קצוצים בצורה גסה.
  • מעט שקדים
  • רבע כף כורכום
  • רבע כף פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח
  • 3/4 כוס יין אדום

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת פסים ושמים מעט שמן.
  2. צורבים את צלעות הטלה מ-2 הצדדים ובמהלך הצריבה,מפזרים פלפל שחור גרוס מעל צלעות הטלה.
  3. מתחילים בהכנת הרוטב,בסיר סוטאז',שמים רבע כוס שמן ומחממים,בינתיים את הצלעות טלה שצרבנו במחבת מ-2 הצדדים,שמים בצד.
  4. כאשר השמן ששמנו בסיר מתמם,שמים את הבצל ומתחילים בטיגון.
  5. מוסיפים אל הסיר את תערובת הפירות היבשים הקצוצים ומוסיפים מעט שקדים,רבע כף כורכום,רבע כף פלפל שחור גרוס,כפית מלח ומערבבים.
  6. מוסיפים לסיר 3/4 כוס יין אדום,מביאים לרתיחה ואז נותנים ליין להתאדות על מנת שהתבשיל לא יהיה חמוץ ומבשלים כ-5 דקות,תוך כדי ערבוב.
  7. מסדרים מעל תערובת הפירות היבשים והבצל בסיר את צלעות הטלה שצרבנו,מכסים את הסיר ונותנים להתבשך למשך כ-25 דקות.
  8. לאחר כ-25 דקות,מסירים מהאש ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: