קציצות בשר עם אפונה ושומר

קציצות בשר עם אפונה ושומר
קציצות בשר עם אפונה ושומר מתכון של אילנית בניזרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות בשר עם אפונה ושומר

המתכון באדיבות : אילנית בניזרי

מצרכים להכנת קציצות בשר עם אפונה ושומר:

לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
חופן כוסברה קצוצה
בצל מגורד
2 כפות שמן
מלח
כפית בהרט (או ראס אל חנות)
2 כפות פירורי לחם אם רוצים קציצות רכות יותר(לא חובה)

לרוטב:
רבע כוס שמן
כף כורכום
בצל סגול חתוך לרצועות
חצי שקית אפונה קפואה
מיץ מחצי לימון
2 כפות מים רותחים מעורבבים עם כף מרק עוף
שומר חתוך לרצועות
פלפל שחור גרוס
חופן כוסברה קצוצה
כפית בהרט
חופן כוסברה קצוצה

אופן הכנה:
1. לערבב את כל המצרכים של הקציצות לעיסה אחידה, לכסות ולהכניס למקרר למשך חצי שעה
2. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר,מוסיפים את הבצל הסגול ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הכורכום,אפונה,שומר,מים רותחים עם מרק עוף,פלפל שחור גרוס,בהרט,כוסברה קצוצה ולהביא לרתיחה.
3. לאחר שהסיר מבעבע , יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומוסיפים לסיר עם הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית למשך חצי שעה.
4. לאחר חצי שעה,להסיר מכסה, להשקות עם הרוטב את הקציצות ולבשל במשך 15 דקות נוספות, במקביל להוסיף את המיץ לימון,בסיום הבישול מעטרים בכוסברה.

מתכון נוסף של קציצות בשר:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: