חיפוש

המבורגר ביתי מתכון מנצח

המבורגר ביתי מתכון מנצח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

המבורגר ביתי מתכון מנצח

המבורגר הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בישראל, אבל לא תמיד קל להכין אותו בצורה מושלמת. עם זאת, בעזרת כמה כללים פשוטים, תוכלו להכין בבית המבורגרים עסיסיים, טעימים ופריכים.
בחירת הבשר

המבורגר מושלם דורש בשר עם אחוז שומן גבוה, של לפחות 30%. נתחים מתאימים הם:
שייטל: נתח עסיסי ושומני, עם טעם עדין.
בריסקט: נתח רך ועסיסי, עם טעם מעושן.
פלדה: נתח עסיסי ושומני, עם טעם מובהק.
אונטריב: נתח עסיסי ושומני, עם טעם עדין.
מכסה אנטרקוט: נתח עסיסי ושומני, עם טעם עשיר.

שומן ההמבורגר:הסוד הגדול
שומן הוא המפתח להכנת המבורגר עסיסי וטעים. מומלץ להשתמש בשומן מן החי, כגון שומן בקר, טלה או אווז. ניתן לבקש מהקצב חתיכה קטנה של שומן ,זה הסוד שהופך את ההמבורגר במסעדות לטעים יותר.

המלחה
כמות המלח להוסיף לבשר תלויה בהאם הוא עבר הכשרה או לא.
לבשר לא מוכשר מומלץ להוסיף כף שטוחה של מלח גס.
לבשר מוכשר מומלץ להוסיף רק חצי כפית.

מתכון של מורן תורגמן.

מצרכים:

חצי קילו בשר טחון
כף ליה (שומן כבש) קצוץ
בצל קצוץ מטוגן
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח
כפית פלפל שחור
רבע כוס סודה
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
מתכון נדיר להמבורגר עסיסי
מתכון להמבורגר קטלני
המבורגר מתכון מנצח ששבר את הרשת

המבורגר ביתי מנצח – השף גיא פרץ

אופן הכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל ובעובי הרצוי.
3. מניחים את הקציצות במקרר לחצי שעה להתייצבות.
4. צולים את הקציצות במחבת פסים על אש בינונית-גבוהה עד שהן מוכנות לטעמכם.

לחמניות המבורגר:
מצרכים:

  • קילו קמח מנופה
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 60 גרם סוכר
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • 60 מ"ל שמן קנולה
  • 20 גרם מלח

אופן הכנה:

  1. בקערת מערבל עם וו לישה, מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
  2. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש , עד שהבצק רך וגמיש.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו .
  5. לאחר שהבצק תפח, יוצרים לחמניות עגולות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה נוספת עד שהן מכפילות את נפחן (כ-30 דקות).
  7. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  8. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  9. אופים את הלחמניות בתנור כ-25-30 דקות, עד שהן מזהיבות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות