תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לקציצות טונה מקופסא.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הקציצות טונה מקופסא:
מצרכים:
- לקציצות:
- 2 קופסאות טונה (לסחוט מהשמן או המים במקרה של טונה במים)
- 1 פרוסת לחם מושרית במים למשך 5 דקות ואז סוחטים אותה היטב
- חצי בצל קצוץ דק (לסחוט מנוזלים)
- רבע צרור כוסברה קצוץ
- 1 ביצה לארג'
- 2 שיני שום כתושות
- מעט פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
- חצי כף מרק עוף פרווה
- חצי כף פפריקה
- חצי כף כמון
- לרוטב:
- חצי קופסא של גרגירי חומוס
- חצי כוס של מחית עגבניות
- חצי ראש של שום מחולק לשיניים
- רבע צרור כוסברה קצוץ
- מעט פלפל שאטה (לא חובה)
- 1 גמבה קצוצה גס
- 1 פלפל חריף (לא חובה)
- 1 כפית סוכר
- כף פפריקה
- מים עד לכיסוי הירקות
אופן הכנה:
- בקערה שמים את כל חומרי הקציצות:טונה,פרוסת לחם,בצל קצוץ,כוסברה,ביצה,שיני שום כתושות,פלפל חריף,מרק עוף פרווה,פפריקה,כמון ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה קציצות,משטחים מעט ומטגנים בשמן עמוק מ-2 הצדדים עד להזהבה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מתחילים בהכנת הרוטב: בסוטאז (סיר שטוח) מתחילים בטיגון הגמבה והפלפל החריף עם מעט שמן.
- מוסיפים לסיר את מחית העגבניות עם כפית סוכר,מוסיפים את השום,כוסברה,גרגירי חומוס וכף פפריקה ומערבבים מעט ומוסיפים עד לכיסוי הירקות ונותנים להתבשל למשך 5 דקות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים למשך 7-8 דקות ואז מגישים.