קציצות טונה מקופסא ברוטב של תומר תומס

קציצות טונה מקופסא ברוטב
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לקציצות טונה מקופסא.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לקציצות טונה מקופסא.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הקציצות טונה מקופסא:

מצרכים:

  • לקציצות:
  • 2 קופסאות טונה (לסחוט מהשמן או המים במקרה של טונה במים)
  • 1 פרוסת לחם מושרית במים למשך 5 דקות ואז סוחטים אותה היטב
  • חצי בצל קצוץ דק (לסחוט מנוזלים)
  • רבע צרור כוסברה קצוץ
  • 1 ביצה לארג'
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
  • חצי כף מרק עוף פרווה
  • חצי כף פפריקה
  • חצי כף כמון
  • לרוטב:
  • חצי קופסא של גרגירי חומוס
  • חצי כוס של מחית עגבניות
  • חצי ראש של שום מחולק לשיניים
  • רבע צרור כוסברה קצוץ
  • מעט פלפל שאטה (לא חובה)
  • 1 גמבה קצוצה גס
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 1 כפית סוכר
  • כף פפריקה
  • מים עד לכיסוי הירקות

אופן הכנה:

  1. בקערה שמים את כל חומרי הקציצות:טונה,פרוסת לחם,בצל קצוץ,כוסברה,ביצה,שיני שום כתושות,פלפל חריף,מרק עוף פרווה,פפריקה,כמון ומערבבים לעיסה אחידה.
  2. יוצרים מהעיסה קציצות,משטחים מעט ומטגנים בשמן עמוק מ-2 הצדדים עד להזהבה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  3. מתחילים בהכנת הרוטב: בסוטאז (סיר שטוח) מתחילים בטיגון הגמבה והפלפל החריף עם מעט שמן.
  4. מוסיפים לסיר את מחית העגבניות עם כפית סוכר,מוסיפים את השום,כוסברה,גרגירי חומוס וכף פפריקה ומערבבים מעט ומוסיפים עד לכיסוי הירקות ונותנים להתבשל למשך 5 דקות.
  5. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים למשך 7-8 דקות ואז מגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: