קציצות מנגולד מתכון מטורף
קציצות מנגולד מטריפות של בלה שליו.
מצרכים :
1 חבילה עלי מנגולד
3 ביצים (קטנות)
6 בצל ירוק (קצוץ)
2 קישואים (מגורדים)
1 תפוח אדמה (מגורד)
½ חבילה פטרוזיליה (קצוצה)
2 כפות קמח
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
מלח (קורט)
פלפל שחור גרוס (מעט)
כורכום (מעט)
שמן (לטיגון)
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף
מתכונים נוספים:
סלט מנגולד חם וממכר
בורקס טורקי לעצלנים
קציצות ירק מושלמות ב-5 דקות עבודה – שרה יוסף
מתכון נוסף של לביבות כרישה ומנגולד של חן במטבח:
אופן הכנה של קציצות מנגולד:
1. את עלי המנגולד נרתיח בסיר כ 6 דקות עם קצת מים.
2. נשים בקערה ביצים קטנות, בצל ירוק, קישואים מגורדים, תפוח אדמה מגורד בפומפייה ופטרוזיליה קצוצה, קמח ואבקת אפיה.
3. את עלי המנגולד להעביר למסננת נסחוט גם עם היד שיצא כל הנוזלים ולקצוץ אותם להוסיף לתערובת.
4. להוסיף מלח פלפל שחור גרוס וקצת כורכום לערבב וליצור קציצות.
5. לחמם מחבת עם שמן ולטגן.
קצת על מנגולד:
מנגולד, המכונה גם Swiss Chard באנגלית , הוא ירק ירוק עלים השייך לאותה משפחה כמו סלק ותרד. הוא יליד אזור הים התיכון אך כיום מעובד באופן נרחב ברחבי העולם. מנגולד הוא ירק מזין העשיר בויטמינים A, C ו-K, כמו גם מינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן.
מנגולד הוא ירק רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות. ניתן להקפיץ את העלים, לאדות, להרתיח או להקפיץ, ואילו את הגבעולים ניתן לכבוש או להשתמש במרקים ותבשילים. לעלים טעם מעט מריר ומרקם עדין הדומה לתרד, בעוד לגבעולים מרקם פריך וטעם מעט מתוק.
מנגולד קל לגידול וניתן לשתול גם באביב וגם בסתיו. הוא מעדיף מיקום שטוף שמש ואדמה מנקזת היטב. ניתן לגדל אותו גם במיכלים, מה שהופך אותו לירק אידיאלי לבעלי שטח גינה מוגבל.
בנוסף לשימושים הקולינריים שלו, מאמינים כי למנגולד יש גם סגולות רפואיות. זה שימש במשך מאות שנים כתרופה טבעית למגוון מחלות, כולל אנמיה, לחץ דם גבוה ובעיות עיכול.
בסך הכל, מנגולד הוא ירק מזין ורב-תכליתי שקל לגדל וטעים לאכילה. בין אם משתמשים בו בסלטים, מרקים או מוקפצים, הוא בטוח יוסיף אלמנט בריא וטעים לכל ארוחה.