חיפוש

מתכון ממרח שום קונפי מושלם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון ממרח שום קונפי מושלם

דבר בטוח! הנה מתכון טעים לממרח שום קונפי שיעיף לכם את בלוטות הטעם! הממרח הזה הוא כמו פצצת טעם שמוסיפה אגרוף לכל דבר שהוא נוגע בו.

לשום קונפי שורשיו במטבח הצרפתי, שבו נעשה שימוש בשיטת בישול איטי של שיני שום בשמן כטכניקת שימור. עם הזמן, תהליך זה הפך לממרח אהוב, מוקיר בטעם השום העשיר והנימוח שלו.

רכיבים:

  • 1 כוס שיני שום, קלופות
  • 2 כוסות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • עשבי תיבול (אופציונלי): ענפי טימין, רוזמרין או עלי דפנה לתוספת טעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את שיני השום הקלופות בתבנית קטנה הניתנת לתנור או ברמקין.
  3. מוסיפים למנה עם שיני השום את שמן הזית, המלח, הפלפל וכל עשבי התיבול האופציונליים.
  4. מכסים את הכלי היטב בנייר אלומיניום כדי לאטום את הטעמים.
  5. הכניסו את הכלי לתנור שחומם מראש והניחו לו להתבשל כשעה, או עד ששיני השום רכות וזהובות.
  6. לאחר ביצוע, מוציאים את הכלי מהתנור ונותנים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
  7. בעזרת כף מחוררת מעבירים את שיני השום למעבד מזון או לבלנדר.
  8. מערבבים את השום עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים מעט משמן הזית המושרה בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  9. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  10. העבירו את ממרח השום קונפי לצנצנת נקייה ואטומה ואחסנו במקרר עד שבועיים.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות יש לוודא שהמרכיבים המשמשים הם כשרים. בנוסף, ניתן להחליף שמן זית בשמנים בעלי תעודת כשרות כמו זרעי ענבים או שמן אבוקדו.

יתרונות תזונתיים:

  • שום עמוס בנוגדי חמצון ונקשר ליתרונות בריאותיים רבים, כולל חיזוק המערכת החיסונית והפחתת הסיכון למחלות לב.
  • שמן זית עשיר בשומנים בריאים ועשוי לסייע בהורדת הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב ושבץ מוחי.

כמות: מתכון זה מניב בערך 1 כוס ממרח שום קונפי.

זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כשעה, בתוספת זמן קירור.

רמת קושי: המתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה. זה דורש זמן עבודה מינימלי ומרכיבים פשוטים.

טיפים לשיפור:

  • התנסה עם עשבי תיבול שונים כדי להתאים אישית את הטעם של ממרח שום הקונפי שלך.
  • השתמשו בשאריות שמן הזית המושרה מתהליך הקונפי לבישול או לטפטוף על מנות לקבלת פרץ נוסף של טעם שום.
  • מורחים את תערובת השום הטעימה הזו על לחם, קרקרים, או השתמשו בה כמחזק טעם במנות פסטה, רטבים או מרינדות. זה צדדי להפליא ומובטח שיעלה כל מנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות