חיפוש

רוטב לפיצה איטלקי מתכון מושלם

רוטב לפיצה איטלקי מתכון מושלם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

רוטב לפיצה איטלקי מתכון מושלם

מתכון מושלם שילמד אותכם איך להכין רוטב עגבניות לפיצה כמו בפיצריות
רוטב לפיצה הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בהכנת פיצה מושלמת. רוטב טוב הוא זה שיכול להפוך את הפיצה שלך למעדן אמיתי. ישנן דרכים רבות להכין רוטב לפיצה, אך כל מתכון טוב חייב לכלול עגבניות, שום, בזיליקום ותבלינים.
ישנם מתכונים שדורשים בישול הרוטב לפני אך באיטליה לא מבשלים את הרוטב לפני וגם לא מוסיפים לו סוכר מאחר והעגניות באיטליה מתוקות יותר מהעגבניות בישראל.

להלן כמה טיפים להכנת רוטב לפיצה מושלם:

  • השתמשו בעגבניות טריות או מקופסה.
  • בישול העגבניות עד שהן מתרככות, שוב בישול העגבניות הוא לא חובה וכל אחד רשאי לעשות לפי טעמו האישי.
  • הוסף שום, בזיליקום ותבלינים לפי הטעם,מומלץ להשתמש בעשבי תיבול טריים אם כי במגוון פיצריות באיטליה לא משתמשים בשום דבר מלבד עגבניות מרוסקות.
  • בישול הרוטב עד שהוא סמיך.

עם קצת ניסיון, תוכלו להכין רוטב לפיצה טעים ועשיר בטעם שיקפיץ את הפיצה שלך לרמה ההגבוהה ביותר.

מצרכים:

  • 1.5 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות 400 גרם
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ (או 1 כפית מיובש)
  • 1.5 כפיות אורגנו מיובש (או 1.5 כפות טרי קצוץ)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר בינוני על אש בינונית.
  2. מוסיפים שום ומטגנים 10 שניות, ואז מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים ומטגנים למשך דקה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים עגבניות מרוסקות, אורגנו, בזיליקום טרי ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מורחים על בצק פיצה או מאחסנים במקרר עד 5 ימים או מקפיאים עד 3 חודשים.

הערות:

  • ניתן להשתמש בשמן זית רגיל .
  • ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות ביתיות או בעגבניות מרוסקות משימורים.
  • ניתן להשתמש בבזיליקום טרי או בבזיליקום מיובש.
  • ניתן להשתמש באורגנו מיובש או באורגנו טרי.
  • ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם, כגון פפריקה מתוקה, פלפל צ'ילי גרוס, או שום גבישי.

הוראות הכנה מפורטות:

  1. מחממים שמן זית בסיר בינוני על אש בינונית.
  2. מוסיפים שום ומטגנים במשך 10 שניות, עד שהוא מתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב.
  4. מטגנים את הרסק למשך דקה, עד שהוא מתחיל להחליף צבע.
  5. מסירים מהאש ומוסיפים עגבניות מרוסקות, אורגנו, בזיליקום ומלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מערבבים היטב.
  7. מורחים את הרוטב על בצק פיצה או מאחסנים במקרר או במקפיא.

טיפים:

  • לקבלת רוטב עגבניות עשיר יותר, ניתן להוסיף 1/2 כוס מים או ציר ירקות לרסק העגבניות.
  • לקבלת רוטב עגבניות סמיך יותר, ניתן להוסיף 1 כף פירורי לחם לרסק העגבניות.

מתכונים נוספים:

רוטב צימצורי מיוחד לסטייקים של יום העצמאות
ככה תכינו פיצה מרגריטה מושלמת בבית
פיצה איטלקית אמיתית מתכון קל להכנה וטעים בטירוף

מתכון נוסף לרוטב נפוליטנה של השף גיא רוזן:

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות