חיפוש

פיצה איטלקית אמיתית מתכון קל להכנה וטעים בטירוף

פיצה איטלקית אמיתית מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פיצה מושלמת מתכון קל להכנה וטעים בטירוף

אלון אליהו משתף אותנו במתכון מושלם וקל של פיצה.

מצרכים:
קילו קמח
660 גרם מים
40 גרם שמן זית
30 גרם מלח
20 גרם סוכר
5 גרם שמרים טריים
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
המתכון הכי טעים לבצק של הפיצה
פיצה במחבת מתכון מושלם
סמבוסק פיצה מתכון נדיר

מתכון נוסף לפיצה איטלקית:

אופן הכנה:
בקערה המיקסר יוצקים את כל המים
מוספים בערך 200 גרם קמח ולשים ביחד עם המים והקמח לשתי דקות
מוספים לאחר שתי דקות את השמרים
ולשים עוד דקה במהירות בנונית
מוספים את שאר הקמח בהדרגה תוך כדי עבודה
ולשים לבצק אחיד המיקסר ירעד הוא עובד קשה
מוציאים את כדור הבצק על משטח העבודה ואת כל מה שנשאר בקערת המיקסר לשים ביד כמה דקות עד שמקבלים בצק אחיד
מחזירים את הבצק לקערה המיקסר מוספים את המלח ולשים עד שהמלח נכנס טוב לבצק
זה תהליך הלישה
עכשיו נשאר תהליך ההתפחה הוא ארוך אבל שווה את ההמתנה כך מקבלים פיצה ברמה אחרת בצק אוהב סבלנות ורוגע
מכסים את הבצק בקערה עם ניילון נצמד מתפיחים שעה בחוץ בטמפרטורת החדר ואז מכנסים את הבצק לישון במקרר 16 שעות
זה השלב של ההתפחה הראשונה
השלב השני לאחר 16 שעות הבצק מכפיל את נפחו
מוציאים את הבצק מהקערה לשים אותו בעדינות כדי להוציא את האוויר שלו שנוצר בזמן ההתפחה
מחלקים לכדורים שמשקלם נע בין 200 ל250 גרם
מסדרים בקופסה רצוי קופסת התפחה
עכשיו צריך לתת לכדורים לתפוח עוד 4 שעות עד להכפלת הנפח שלהם והם מוכנים לאפיה
אם רוצים לאפות במועד אחר תמיד אפשר להכניס את כדורי הבצק למקרר אפשר עד שלושה ימים
אבל לזכור שלפני האפיה כדי לתת להם 4 שעות התפחה בטמפרטורות החדר
זהו שלב האפיה בתנור ביתי
כדאי לחמם את התנור שעה לפני זה מעולה
רצוי עם משטח אפיה אבן אפיה אני משתמש במשטח אפיה מפלדה שנועדה לתת צבירה של חום
אז מה עושים מקרבים את משטח אפייה לגובה שהכי קרוב לגופי החימום בתנור ושנותרה לכם אפשרות להכניס את הפיצה בקלות לתנור על מצב גריל 250 עד 280 מעלות מכניסים את הפיצה בעזרת כף פיצה ועומדים לשמור על הפיצה תוך חמש דקות הפיצה מוכנה נוצר בתנור חום שהוא מדמה טאבון
בהצלחה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות