ריבת תפוחים מטריפה לראש השנה
מלי משתפת אותנו בריבת תפוחים מטריפה לראש השנה.
מצרכים:
7 תפוחים
1 ו- 3/4 כוסות סוכר
כרבע כוס מיץ לימון
קורט קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
ריבת גזר גמדי מתכון מהמם
ריבת גזר גמדי מתכון מהמם
ריבת חבושים מתכון לראש השנה מתכון מרוקאי מנצח
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות בינוניות או לפלחים דקים.
2. לשים בסיר מתאים את הסוכר ומיץ לימון ולבשל על אש בינונית יחד כמה דקות עד שהסוכר נמס.
3. להוסיף את התפוחים ולהרתיח, להמשיך לבשל על אש לא גבוהה כעשרים דקות, התפוחים מגירים נוזלים.
4. כשתי דקות לפני סיום הבישול להוסיף קורט קינמון וקורט ציפורן ולערבב בעדינות, לבשל עוד כשתי דקות.
5. אם יש הרבה נוזלים אפשר להרים את עוצמת הלהבה ולבשל על עוצמה גבוהה כדקה, אמור להישאר מעט נוזלים, התפוחים מיתקררים והנוזלים נספגים מעט.
6. לקרר, להעביר לכלי מתאים ולאחסן במקרר.