שטרודל תפוחים וינאי מושלם

שטרודל-תפוחים-2
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה לשטרודל תפוחים מושלם

  • כוס ושליש קמח רגיל ( אני השתמשתי בקמח לחם 200 גרם)
  • 1/8 כפית מלח ( ממש מעט כמו פעמיים קורט מלח)
  • 7 כפות מים ( 105 מל)
  • 2 כפות שמן (30 מל)
  • 1/2 כפית חומץ תפוחים
  • למילוי
  • קילו תפוחים גדולים לקלף ולחתוך על חצי להוריד את החלק האמצעי ( הזרעים )
  • לפרוס לרבעים של עובי 3 ממ.
  • להניח בקערה ולסחוט מעל כף לימון סחוט ( לדאוג שאין חרצנים).
  • לקחת 3 כפות צימוקים ולערבב עם 3 כפות מים או רום ולהניח בצד לפחות 10 דקות ואז לסנן ולהוסיף לתפוחי עץ
  • לבנתיים לקחת 2/3 כוס פירורי לחם טחון דק ולהזהיב במחבת של חום בינוני עם 2 כפות חמאה להניח בצד להתקרר.
  • לערבב 5 כפות סוכר (65גרם) עם חצי כפית קינמון ולהוסיף לפירורי הלחן ולהניח בצד
  • להמיס 4 כפות חמאה ולהניח בצד.

אופן ההכנה

  • לערבב את המלח והקמח בקערת המיקסר עם וו גיטרה.
  • לערבב את המים והשמן והחומץ ביחד.
  • להוסיף את הנוזלים על מהירת נמוכה וללוש עד לקבלת בצק רך ,אם יבש להוסיף מעט מאוד מים.
  • להחליף את הוו ללישה וללוש על מהירות בינונית 10 דקות עד לקבלת כדור תוך כדי לישה.
  • להוציא את הבצק על משטח יבש וללוש תוך כדי הטחות כ2-3 דקות.
  • ממש להטיח בבצק על השיש.
  • לעצב כדור חלק ולהניח בקערה קטנה.
  • למרוח מעט שמן מעל ולעטוף את הקערה בנילון ניצמד.
  • להכניס למקרר לכל הלילה או אפשר אחרי מספר שעות בחוץ אם לא רוצים לחכות אבל אני ממליצה לכל הלילה.
  • למחרת להכין משטח גדול עם מפת שולחן או סדין לפזר מעל מעט מאוד קמת ולדאוג שכל המשטח של הסדין מכוסה בקמח אבל ממש מעט.
  • להניח את הבצק מעל הסדין במרכז ולהתחיל לשטח אותו לגודל של 40 על 40 סמ לא להשתמש במערוך.
  • להתחיל למתוח בעדינות כשהידיים מתחת לבצק ולמתוח לא להשתמש באצבעות בכדי למנוע קריעת הבצק למי שיש ציפורניים ארוכות.
  • להמשיך למתוח עד לשקיפות מוחלטת למלבן גדול באורך של מטר וחצי על 60 סמ רוחב לחתוך את הקצוות מסביב שכל המשטח יהיה אותו עובי.
  • הגלגול:
  • לפזר מעל הבצק 2 כפות חמאה מומסת.
  • לפזר את תערובת הפירורי לחם והסוכר ב 1/3 הבצק בצד לא באמצע לרוחב *ראו תמונה.
  • מעל לפזר את התפוחים באופן שווה לקפל את הקצוות .
  • בועזרת הסדין להתחיל לגלגל עד לסוף הבצק.
  • לאחר שגילגלתם את כל הבצק לצורת רולדה להניח נייר אפיה בקצה הסדין ולגלגל בעדינות את הרולדה לאמצע הנייר אפיה ולהעביר בעדינות לתבנית.
  • למרוח מעל את החמאה המומסת הנותרת ולאפות בתנור חם של 190 מעלות .
  • להניח במדף אמצעי ולאפות לחצי שעה.
  • לתת להתקרר מעט ואז לפרוס לפרוסות עבות ולבזוק מעל אבקת סוכר.

מתכון נוסף לשטרודל תפוחים:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: