שטרודל תפוחים וינאי מושלם

שטרודל-תפוחים-2
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה לשטרודל תפוחים מושלם

  • כוס ושליש קמח רגיל ( אני השתמשתי בקמח לחם 200 גרם)
  • 1/8 כפית מלח ( ממש מעט כמו פעמיים קורט מלח)
  • 7 כפות מים ( 105 מל)
  • 2 כפות שמן (30 מל)
  • 1/2 כפית חומץ תפוחים
  • למילוי
  • קילו תפוחים גדולים לקלף ולחתוך על חצי להוריד את החלק האמצעי ( הזרעים )
  • לפרוס לרבעים של עובי 3 ממ.
  • להניח בקערה ולסחוט מעל כף לימון סחוט ( לדאוג שאין חרצנים).
  • לקחת 3 כפות צימוקים ולערבב עם 3 כפות מים או רום ולהניח בצד לפחות 10 דקות ואז לסנן ולהוסיף לתפוחי עץ
  • לבנתיים לקחת 2/3 כוס פירורי לחם טחון דק ולהזהיב במחבת של חום בינוני עם 2 כפות חמאה להניח בצד להתקרר.
  • לערבב 5 כפות סוכר (65גרם) עם חצי כפית קינמון ולהוסיף לפירורי הלחן ולהניח בצד
  • להמיס 4 כפות חמאה ולהניח בצד.

אופן ההכנה

  • לערבב את המלח והקמח בקערת המיקסר עם וו גיטרה.
  • לערבב את המים והשמן והחומץ ביחד.
  • להוסיף את הנוזלים על מהירת נמוכה וללוש עד לקבלת בצק רך ,אם יבש להוסיף מעט מאוד מים.
  • להחליף את הוו ללישה וללוש על מהירות בינונית 10 דקות עד לקבלת כדור תוך כדי לישה.
  • להוציא את הבצק על משטח יבש וללוש תוך כדי הטחות כ2-3 דקות.
  • ממש להטיח בבצק על השיש.
  • לעצב כדור חלק ולהניח בקערה קטנה.
  • למרוח מעט שמן מעל ולעטוף את הקערה בנילון ניצמד.
  • להכניס למקרר לכל הלילה או אפשר אחרי מספר שעות בחוץ אם לא רוצים לחכות אבל אני ממליצה לכל הלילה.
  • למחרת להכין משטח גדול עם מפת שולחן או סדין לפזר מעל מעט מאוד קמת ולדאוג שכל המשטח של הסדין מכוסה בקמח אבל ממש מעט.
  • להניח את הבצק מעל הסדין במרכז ולהתחיל לשטח אותו לגודל של 40 על 40 סמ לא להשתמש במערוך.
  • להתחיל למתוח בעדינות כשהידיים מתחת לבצק ולמתוח לא להשתמש באצבעות בכדי למנוע קריעת הבצק למי שיש ציפורניים ארוכות.
  • להמשיך למתוח עד לשקיפות מוחלטת למלבן גדול באורך של מטר וחצי על 60 סמ רוחב לחתוך את הקצוות מסביב שכל המשטח יהיה אותו עובי.
  • הגלגול:
  • לפזר מעל הבצק 2 כפות חמאה מומסת.
  • לפזר את תערובת הפירורי לחם והסוכר ב 1/3 הבצק בצד לא באמצע לרוחב *ראו תמונה.
  • מעל לפזר את התפוחים באופן שווה לקפל את הקצוות .
  • בועזרת הסדין להתחיל לגלגל עד לסוף הבצק.
  • לאחר שגילגלתם את כל הבצק לצורת רולדה להניח נייר אפיה בקצה הסדין ולגלגל בעדינות את הרולדה לאמצע הנייר אפיה ולהעביר בעדינות לתבנית.
  • למרוח מעל את החמאה המומסת הנותרת ולאפות בתנור חם של 190 מעלות .
  • להניח במדף אמצעי ולאפות לחצי שעה.
  • לתת להתקרר מעט ואז לפרוס לפרוסות עבות ולבזוק מעל אבקת סוכר.

מתכון נוסף לשטרודל תפוחים:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: