דרגו את המתכון
והפעם אנחנו עם מתכון מעורר תיאבון לתבשיל אסאדו, מנה דרום אמריקאית מסורתית לבבית, טעימה ומושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים.
תבשיל אסאדו הוא מאכל דרום אמריקאי אהוב החוגג את אומנות הבישול האיטי של בשר עד שהוא רך ומחדיר טעמים עשירים. תבשיל זה כולל נתחי בקר עסיסיים, תערובת של ירקות ומרק חזק על בסיס עגבניות. זוהי בחירה מושלמת עבור התכנסויות או כאשר אתה משתוקק לארוחה מנחמת ומשביעה.
איך להכין תבשיל אסאדו משוגע – הרכיבים:
- 3-4 קילו אסאדו בקר, חתוך לחתיכות בגודל ביס
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 בצל, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
- 2 גזרים, פרוסים
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 קופסת עגבניות (14 אונקיות) חתוכות לקוביות
- 2 כוסות מרק בקר
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה או כוסברה לקישוט (לא חובה)
שלבי ההכנה:
- בסיר גדול עם תחתית כבדה או בתנור הולנדי, מחממים את השמן הצמחי על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את נתחי הבקר וצורבים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים את בשר הבקר מהסיר ומניחים אותו בצד.
- לאותו סיר מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף.
- מערבבים פנימה את קוביות הפלפל האדום, הגזר הפרוס ותפוחי האדמה חתוכים לקוביות. מבשלים כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
- מחזירים את בשר הבקר הצרוב לסיר.
- מוסיפים את קוביות השימורים של העגבניות (עם המיצים שלהן), אפונה קפואה, מרק בקר, כמון טחון ופפריקה מעושנת.
- מתבלים את התבשיל במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר.
- הניחו לתבשיל להתבשל בעדינות במשך 1.5 עד 2 שעות, או עד שהבשר רך והטעמים התמזגו יחדיו. מערבבים מדי פעם.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים את תבשיל האסאדו חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה או כוסברה אם רוצים.
תבשיל אסאדו זה חגיגה של טעמים דרום אמריקאים וטוב בישול איטי. זוהי מנה דשנה ומשביעה שבטוח תהפוך לחביבת המשפחה. בתיאבון!