Search

תענוג של סלט קישואים טעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תענוג של סלט קישואים טעים

התכוננו לעורר את בלוטות הטעם שלכם עם סלט קישואים מרענן ועמוס בחומרים מזינים. הסלט הזה הוא חגיגה של צבעים מרהיבים, מרקמים פריכים ופרץ של טעמים שיעביר אתכם למסיבת גן שטופת שמש. מקורו בים התיכון, בו שולטים מרכיבים טריים ובריאים, הסלט הזה הוא עדות לשמחה שבבישול פשוט אך טעים.

רכיבים:

  • 4 קישואים בגודל בינוני, פרוסים דק (כ-0.5 ס"מ)
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1 בצל אדום, פרוס דק
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
  • 1/3 כוס גבינת פטה, מפוררת
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: 1 כפית דבש לציפוי

אפשרויות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי צרכים תזונתיים ספציפיים, אל חשש. החליפו את הפטה בחלופה שאינה חלבית, והבטיחו שהזיתים שלכם יהיו בעלי כשרות. ניתן להחליף את הדבש בסירופ מייפל לטוויסט טבעוני. יתרונות תזונתיים:

  • סלט הקישואים הזה הוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך אלא גם מעצמה תזונתית.
  • קישואים עשירים בויטמינים A ו-C, אשלגן וסיבים.
  • עגבניות מביאות מנה של נוגדי חמצון, בעוד זיתים מספקים שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
  • גבינת פטה תורמת סידן וחלבון, מה שהופך את הסלט הזה לתענוג מעוגל ונטול רגשות אשם.

כמות: אידיאלי עבור 4 מנות נדיבות.

זמן הכנה: סלט קישואים זה לוקח בערך 20 דקות להכנה.

רמת קושי: קל.

טיפים למקצוענים:

  • הלבישו את זה נכון: שלבו שמן זית, חומץ בלסמי, מלח, פלפל וקצת דבש לרוטב מרסק שפתיים. התאם את הכמויות כדי להתאים לבלוטות הטעם שלך.
  • צ'יל וויבס: הניחו לסלט להתקרר במקרר כ-15 דקות לפני ההגשה. זה משפר את הטעמים ונותן את הפריכות הנוספת הזו.
  • משחק מרקם: ניסוי עם עובי הקישוא למרקמים מגוונים. פרוסות דקות לקראנץ' עדין, או מעט עבות יותר לנגיסה דשנה.
  • קסם גריל: לתוספת טעם מעושן, זרקו את פרוסות הקישואים הללו על הגריל לכמה דקות לפני הרכבת הסלט.

הנה לכם – סלט קישואים פשוט, טעים ומזין שהוא להיט בטוח. אז, קשרו את הסינר הזה, הפעילו את המנגינות האהובות עליכם ותנו להרפתקת המטבח להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות