אורז אדום עיראקי מתכון נדיר
לאה מאיר משתפת אותנו במתכון מושלם של אורז אדום עיראקי.
מצרכים:
להצלחת האורז יש להשתמש בסיר טפלון רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') ובכוס חד פעמית לשתייה חמה.
לאורז
1 חבילה של פול ירוק קפוא מופשר, 800 גרם סנפרוסט (ראו תמונה).
2 כוסות אורז בסמטי מושרים במים כחצי שעה, לאחר חצי שעה שוטפים היטב (עד שהמים צלולים) ומסננים היטב.
5 כפות שמן.
1 בצל גדול קצוץ דק.
2 עגבניות בשלות מגוררות בפומפיה גס.
2 כפות רסק עגבניות (1 קופסה קטנה של רסק עגבניות).
תבלינים
1 כף פפריקה מתוקה.
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, אפשר להחליף בכפית מלח.
1 כפית שטוחה כורכום.
1 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית סחוג ירוק או 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא לוותר).
3 כוסות מים רותחים.
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
אורז לשבת מתכון מוצלח במיוחד
אורז ירוק פרסי עם בשר מתכון נדיר
פלאו בג'יג' – אורז אדום עיראקי מתכון חלומי
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. חולטים את הפול הקפוא במים רותחים 5 דקות ומסננים היטב היטב וזהו הוא מוכן (מי שיש לו סבלנות מוזמן לקלף את הפול לא חובה)..
2. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה .
3. מוסיפים לסיר את האורז והפול הירוק ומערבבים היטב כ-2 דקות (הקפידו בערבוב האורז והפול שהם ייעטפו היטב בשמן ובצל) .
4. מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, התבלינים (פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, כורכום, מלח, פלפל שחור, סחוג או פפריקה חריפה) וממשיכים לטגן עוד 2 דקות .
5. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך (הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת).
6. מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים .
7. מורידים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר במכסה היטב וממשיכים לבשל 25-30 דקות (סבתא גלדיס נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר) .
8. סוגרים את הלהבה וממתינים כ-5 דקות, פותחים את המכסה מערבבים רק בעזרת מזלג ומגישים חם.
טיפ:
לאורז אחד אחד, יש להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה גם לאורז וגם למים הרותחים .
זהו מוכן!!! כדאי נסו, מבטיחה לכם שהאורז יהיה אצלכם קבוע במטבח .