חיפוש

אורז אדום עיראקי מתכון נדיר

אורז אדום עיראקי מתכון נדיר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אורז אדום עיראקי מתכון נדיר

לאה מאיר משתפת אותנו במתכון מושלם של אורז אדום עיראקי.

מצרכים:
להצלחת האורז יש להשתמש בסיר טפלון רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') ובכוס חד פעמית לשתייה חמה.
לאורז
1 חבילה של פול ירוק קפוא מופשר, 800 גרם סנפרוסט (ראו תמונה).
2 כוסות אורז בסמטי מושרים במים כחצי שעה, לאחר חצי שעה שוטפים היטב (עד שהמים צלולים) ומסננים היטב.
5 כפות שמן.
1 בצל גדול קצוץ דק.
2 עגבניות בשלות מגוררות בפומפיה גס.
2 כפות רסק עגבניות (1 קופסה קטנה של רסק עגבניות).
תבלינים
1 כף פפריקה מתוקה.
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, אפשר להחליף בכפית מלח.
1 כפית שטוחה כורכום.
1 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית סחוג ירוק או 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא לוותר).
3 כוסות מים רותחים.
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
אורז לשבת מתכון מוצלח במיוחד
אורז ירוק פרסי עם בשר מתכון נדיר
פלאו בג'יג' – אורז אדום עיראקי מתכון חלומי

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. חולטים את הפול הקפוא במים רותחים 5 דקות ומסננים היטב היטב וזהו הוא מוכן (מי שיש לו סבלנות מוזמן לקלף את הפול לא חובה)..
2. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה .
3. מוסיפים לסיר את האורז והפול הירוק ומערבבים היטב כ-2 דקות (הקפידו בערבוב האורז והפול שהם ייעטפו היטב בשמן ובצל) .
4. מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, התבלינים (פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, כורכום, מלח, פלפל שחור, סחוג או פפריקה חריפה) וממשיכים לטגן עוד 2 דקות .
5. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך (הקפידו שהרוטב יהיה מלוח במקצת).
6. מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עד שרוב המים נספגים .
7. מורידים ללהבה נמוכה מכסים את הסיר במכסה היטב וממשיכים לבשל 25-30 דקות (סבתא גלדיס נוהגת לשים מגבת מטבח נקייה מעל מכסה הסיר) .
8. סוגרים את הלהבה וממתינים כ-5 דקות, פותחים את המכסה מערבבים רק בעזרת מזלג ומגישים חם.
טיפ:
לאורז אחד אחד, יש להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה גם לאורז וגם למים הרותחים .
זהו מוכן!!! כדאי נסו, מבטיחה לכם שהאורז יהיה אצלכם קבוע במטבח .

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות