אורז פרסי אמיתי
אורית לוי משתפת אותנו במתכון של ריקי זנדני לאורז פרסי אמיתי.
מצרכים:
3 כוסות אורז פרסי
2 כפות מלח לבישול
6 כפות שמן לטיגון הבצל ועוד 2 כפות לטיגון תפו"א
1 בצל בינוני קצוץ
חופן צימוקים (אפשרי להוסיף גם שקדים מולבנים פרוסים, קוביות גזר, צנוברים)
מעט כורכום
1 תפו"א קלוף וחתוך לפרוסות
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכוני אורז נוספים:
מגדרה (אורז עם עדשים) מתכון מושלם
אורז צהוב עם פירות יבשים מתכון מנצח
בצל ממולא בשר ואורז מתכון מעלף
סרטון עם מתכון נוסף לאורז פרסי אמיתי של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. לשטוף היטב את האורז.
2. להרתיח בסיר בינוני 3/4 מגובהו מים עם 2 כפות מלח.
3. להוסיף את האורז למים הרותחים ולבשל תוך עירבוב תמידי ולוודא שאין גושים בערך 5 דק' (חצי בישול).
4. במחבת לטגן ב- 6 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
5. להוסיף את הצימוקים והכורכום ולערבב.
6. לסנן את האורז מהמים, לטעום שהוא מספיק מלוח – לא לשטוף!
7. באותו הסיר למזוג 2 כפות שמן.
8. להניח את פרוסות תפו"א על תחתית הסיר בצורה צפופה.
9. להניח על אש גבוהה ולטגן משני הצדדים כ- 2 דקות.
10. להניח על התפו"א חצי מכמות האורז ולהדק בעדינות.
11. על האורז להניח חצי מתערובת הבצל.
12. מעל להניח את החצי הנותר של האורז בעדינות ולהדק היטב.
13. שכבה עליונה את הבצל שנותר.
14. להרטיב מגבת מטבח נקייה, לכסות את הסיר ולהניח את המכסה על המגבת באיטום.
15. לתת לאורז להתבשל על אש נמוכה מאוד כ- 20 דקות.
16. כשיוצאים אדים מסביב למגבת האורז מוכן.
17. לסגור את האש, לתת להצטנן מעט כ- 5 דקות.
18. לפתוח מכסה, לעבור עם הסכין על הדפנות לשחרר מעט את האורז, להצמיד צלחת הגשה לסיר.
19. להפוך במהירות ובזהירות את האורז על הצלחת. לשחרר את הסיר בעדינות ולהתמוגג.