חיפוש

בלינצ'ס מתכון: תענוגות מגולגלים בגן עדן

בלינצ'ס מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

היום אנו חולקים מתכון מרהיב שהוא קלאסיקה אמיתית במטבחים רבים – בלינצ'ס! מקורם של הפנקייקים הדקים המענגים הללו במזרח אירופה והיו מרכיב עיקרי לארוחת בוקר, בראנץ' או קינוח במשך דורות. 

דמיינו את זה: שמיכות דקות דמויות קרפ ממולאות במילוי מתוק או מלוח, ואז מקופלות לאריזות קטנות ומסודרות. האמינו לנו; בלוטות הטעם שלכם צפויות לפינוק!

 

רשימת רכיבים:

לבלינצ'ס:

 2 כפות של קמח

 2 כוסות חלב

 3 ביצים גדולות

 2 כפות חמאה מומסת

 1/2 כפית מלח

 ספריי בישול או חמאה נוספת למחבת

למילוי:

 2 כוסות גבינת ריקוטה (או גבינת קוטג')

 1/4 כוס סוכר

 1 כפית תמצית וניל

 גרידת לימון אחד (לא חובה)

להגשה:

 פירות יער טריים

 אבקת סוכר

 שמנת חמוצה או יוגורט יווני

הוראות הכנה:

לבלינצ'ס:

  1. מערבבים בבלנדר קמח, חלב, ביצים, חמאה מומסת ומלח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. נותנים לבלילה לנוח לפחות 30 דקות עד שעה במקרר.
  2. מחממים מחבת טפלון או מחבת קרפ על אש בינונית. מצפים אותו בתרסיס בישול או במעט חמאה.
  3. יוצקים כמות קטנה של בלילה לתבנית, מערבבים אותה כדי לצפות את התחתית בצורה אחידה. מבשלים עד שהשוליים מתחילים להתרומם, ואז הופכים ומבשלים את הצד השני. חוזרים על הפעולה עד שמשתמשים בכל הבלילה.

למילוי:

  1. מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, סוכר, תמצית וניל וגרידת לימון אם משתמשים.

הַרכָּבָה:

  1. מניחים בלינץ על משטח נקי. כף כ2 כפות מהמלית למרכז.
  2. מקפלים את הצדדים מעל המילוי, ולאחר מכן מקפלים את החלק העליון והתחתון ליצירת מעטפה מסודרת.

 

יתרונות תזונתיים:

בלינצ'ס יכול להיות מקור טוב לחלבון ממלית הגבינה, סידן ואנרגיה מהקמח והחלב. תוספת של פירות יער טריים מביאה נוגדי חמצון וויטמינים.

כמות וזמן:

מתכון זה להכנה של כ-12 בלינצ'ס ולוקח בערך 1.5 עד 2 שעות, כולל זמן מנוחה של הבלילה.

רמת קושי:

רמת קושי בינונית. הבלילה עשויה לדרוש מעט תרגול כדי לדייק אותה כמו שצריך.

חלופות כשרות:

לגרסה כשרה, ודאו שהחלב והגבינה שלכם יהיו בעלי כשרות. אתה יכול גם להחליף את מרכיבי החלב בחלופות שאינן חלביות.

טיפים לשלמות:

  • התאמו את עובי הבלינטים שלך על ידי שליטה בעקביות הבלילה. הוסף יותר חלב לפנקייקים דקים יותר, פחות ללביבות עבות יותר.
  • התנסו במילויים שונים  גבינה מתוקה, לפתן פירות, או אפילו אפשרויות מלוחות כמו פטריות ותרד.
  • אל תשכחו לתת לבלילה לנוח; זה מאפשר לקמח לספוג את הנוזל במלואו, וכתוצאה מכך לביבות חלקות יותר.

 

הנה לכם  מתכון בלינץ שבטוח ירשים את בלוטות הטעם שלכם וכל מי שהתמזל מזלו להשתתף בחגיגה. אז, הפשילו שרוולים, תנוחו למחבת הזו ותהנו מהמסע אל אושר בלינץ'! 🥞✨

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות