חיפוש

מתכון מצות: תענוג מצות לפסח

מצות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היום אנחנו צוללים לתוך עולם המצות. בין אם אתם מתכוננים לפסח או סתם במצב רוח לתענוג פריך, המתכון הזה מכוסה. בואו להפשיל שרוולים ולהתכונן לעשות קצת קסם מצה!

מקורות מתכון:

למצות שורשים עמוקים במסורת היהודית, במיוחד בפסח, כאשר מוצרי חמץ תופסים את המושב האחורי. המצות הזה מסמל את הבריחה הממהרת של בני ישראל ממצרים, שם לא הספיקו להתפיח את הבצק שלהם. אז, בעצם, מצה היא המזון המהיר של פסח. אבל תאמינו לנו, זה הרבה יותר מספק.

רשימת רכיבים:

 2 כפות של קמח

 1/2 כוס מים פושרים

 קורט מלח

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור: כוונו אותו עד ל245°C. אנחנו רוצים את התנור חם לוהט.
  2. ערבבו את זה: בקערה זורקים פנימה את הקמח והמלח. מערבבים אותו מסביב, כדי שהמלח לא ישחק למועדפים עם חלק אחד של המצה שלך.
  3. הוסיפו מים: יוצקים פנימה את המים הפושרים. פושר הוא אזור הזהבה  לא חם מדי, לא קר מדי. מערבבים עד לקבלת מרקם בצק נחמד.
  4. ללוש, מותק, ללוש: מקמחים את הידיים ולשים את הבצק במשך כ5 דקות. תעמיד פנים שזה כדור מתח  טיפולי וטעים.
  5. הפרד ומשול: מחלקים את הבצק לגושים בגודל כדור גולף. גלגל אותם בין כפות הידיים שלך; אנחנו הולכים על מיני בצק דיסקים.
  6. לגלגל את זה דק: מקמחים את המשטח ומרדדים את דסקיות הבצק המיני דקות ככל שתוכל. אנחנו מדברים על 2 מילימטרים  כמה שיותר דקים, יותר טוב.
  7. Prick It Up: תופסים מזלג וחורצים כמה חורים בכל הבצק המרודד. זה עוזר למנוע ממנו להתנפח כמו בלון בתנור.
  8. לתנור: הניחו את התענוגות הדקים האלה ישירות על מדף התנור שלך. אופים במשך 24 דקות מכל צד, או עד שהם מקבלים צבע זהוב יפה. לפקוח עין מקרוב; אנחנו רוצים בצק פריך, לא חרוך.
  9. נותנים להתקרר: לאחר שהם מוכנים, הניחו להם להתקרר על רשת. אל תשרוף את האצבעות מהתרגשות  סבלנות, ידידי.
  10. הגישו ותהנו: שוברים את החמאה, הממרח או כל מה שצף בסירת המצה שלכם. עכשיו אתה היוצר הגאה של טוב מצות תוצרת בית. לצלול פנימה ולהתענג על התענוג הפריך!

 

בא לכם להתפנק? פזרו מעט שומשום, פרג או קורט קינמון לפני האפייה. התנסו, תהנו והתענגו על שמחת מצות תוצרת בית! 🍞✨

 

יתרונות תזונתיים:

מצה היא כמו גיבור העל של הלחם. היא דלת שומן, נטולת כולסטרול ומקור הגון לפחמימות ממריצות אנרגיה. בנוסף, זה לא ישאיר אתכם עם תחושת נפיחות. אז, זה לא רק פינוק טעים; זה נטול רגשות אשם!

כמות וזמן הכנה:

המתכון הזה יכין כ10 מצות, תלוי בגודל. ולגבי זמן, מתחילתו ועד סופו, מדובר על כשעה. 

רמת קושי:

ניתן לדרג את זה כ"קל". אין צורך בכישורי אפייה מתקדמים.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

לחברינו הכשרים, וודאו שהכלים ומשטחי העבודה שלכם כשרים לפסח. 

כמו כן, השתמשו בקמח מאושר לפסח כדי לשמור על כשרות. 

חלופות למתכונים:

מרגישים הרפתקנים? פזרו מעט שומשום, פרג או קורט קינמון על המצה שלכם לפני האפייה. זה כמו לתת לבלוטות הטעם שלך כרטיס לFlavor Town.

טיפים לשיפור:

  1. שימו לב כי התנור חם. אנחנו מדברים על 245°C. המפתח למצה פריכה הוא תנור לוהט.
  2. אל תתביישו עם המלח. קמצוץ טוב יעלה את הטעם.
  3. מרדדים אותו דק. כמה שיותר דק יותר, יותר פריך. כוונו ל2 מילימטרים.
  4. בצעו ניסוי עם צורות. ריבועים מסורתיים זה מגניב, אבל למה לא לנסות משולשים או אפילו עיגולי מצה?

שיטות בישול:

חממו את התנור ואפו את הבנים הרעים ישירות על הרשת. עקבו מקרוב  אנחנו מדברים על 24 דקות לכל צד. אתה רוצה צבע זהוב יפה, לא חרוך.

 

הנה לכם, חברים  מתכון למצה פשוט וטעים שיגרום לכם לתהות מדוע אי פעם קניתם את הדברים שנרכשו בחנות. אפייה מהנה! 🍞✨

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות