חיפוש

בצק פילו עם תפוחים ב10 דקות – מתכון מדהים בכלום זמן

מאפה בצק פילו עם תפוחים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי לכולם! היום, אני הולך לחלוק מתכון סופר מהיר ומענג לחלוטין: פינוקי תפוחים מבצק פילו. המתכון הזה הוא הטבה מהירה של מאפה התפוחים הקלאסי, מה שהופך אותו למושלם לאותם זמנים שבהם יש לך שן מתוקה אבל זמן קצר. זה קל, טעים, ויש בו שמץ מקסים של נוסטלגיה בכל ביס.

באופן מסורתי, מאפים במילוי תפוחים הם מרכיב עיקרי במטבחים רבים, ולעתים קרובות כרוכים בהכנת בצק שגוזלת זמן רב. אבל כאן, אנחנו משתמשים בבצק פילו מוכן, מרכיב גאוני שמציע את המרקם המתקלף המושלם ללא הטרחה. המתכון הזה הוא קריצה לעוגות תפוחים קלאסיות אבל מיועד לאופה המודרני והעסוק.

רכיבים
4 יריעות בצק פילו
2 תפוחים גדולים, קלופים ופרוסים דק
2 כפות סוכר חום
½ כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
30 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
אופציונלי: חופן צימוקים או אגוזים קצוצים למרקם נוסף
יתרונות תזונתיים
תפוחים: מקור נהדר לסיבים וויטמין C.
קינמון: בעל תכונות אנטי דלקתיות.
דל שומן: בצק פילו נמוך בהרבה בשומן מבצק מאפה מסורתי.

לגבי מתכון זה
מגישים: מכינים כ-8 פינוקים קטנים.
זמן הכנה: 5 דקות.
זמן בישול: 5 דקות.
זמן כולל: 10 דקות.
קושי – המתכון הזה הוא סופר קל – מושלם למתחילים או כשצריך תיקון מהיר לקינוח.

איך להכין בצק פילו עם תפוחים ב10 דקות – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (390 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט. זורקים פנימה צימוקים או אגוזים אם משתמשים.
  3. מניחים עלה של בצק פילו על משטח העבודה. מברישים קלות בחמאה מומסת. מניחים מעל דף נוסף וחוזרים על הפעולה.
  4. מורחים את תערובת התפוחים לאורך קצה אחד של ערימת הפילו.
  5. מגלגלים את הפילו בחוזקה מהקצה הממולא כדי לעטוף את תערובת התפוחים.
  6. פורסים את הגליל לפרוסות של 2 ס"מ ומניחים אותם על תבנית האפייה.
  7. מברישים את החלק העליון במעט יותר חמאה.
  8. אופים כ-5 דקות או עד להזהבה ופריכה.
  9. תנו להם להתקרר מעט לפני ההגשה.

חלופות מתכון
כשרות: השתמשו בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות ופרווה מרגרינה במקום חמאה.
טבעוני: השתמשו בתחליף חמאה טבעוני.
ללא סוכר: בחרו בתחליף סוכר או פשוט הגדילו את התבלינים למתיקות טבעית.

טיפים לשיפור ושיטות בישול
שומרים את בצק הפילו מכוסה במטלית לחה תוך כדי עבודה כדי למנוע התייבשות.
לגימור מבריק אפשר להבריש את הפינוקים במעט דבש או סירופ לאחר האפייה.
אתם מוזמנים להתנסות בתבלינים שונים כמו הל או ג'ינג'ר לטוויסט.

והנה לך! פינוק תפוחים מבצק פילו מהיר וקל להפליא המושלם עם כוס תה או כקינוח של הרגע האחרון לאורחים בלתי צפויים. תהנה מהטוב המתקלף

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות