חיפוש

בצק פיצה ביתית מושלם כמו בטאבון

בצק פיצה ביתית מושלם כמו בטאבון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

בצק פיצה ביתית מושלם כמו בטאבון

אלון אליהו משתף אותנו במתכון לבצק פיצה מושלם

מצרכים:
1 קילו קמח
½2 כוסות מים
¼ כוס שמן זית
½1 כפות מלח (30 גרם)
1 כף סוכר (20 גרם)
5 גרם שמרים טריים
אופן ההכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
בצק לפיצה מושלמת של אייל הררי כולל סרטון
פיצה ביתית ב-10 דקות – בצק ללא התפחה
מתכון לפיצה מושלמת – ממש כמו באיטליה

מתכון נוסף:

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר יוצקים את כל המים ומוסיפים כ-200 גרם קמח. לשים ביחד עם המים והקמח לשתי דקות ואח"כ מוסיפים את השמן, הסוכר והשמרים ולשים עוד דקה במהירות בינונית.
2. מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה תוך כדי עבודה ולשים לבצק אחיד כשהמיקסר רועד כי הוא עובד קשה ?.
3. מוציאים את כדור הבצק על משטח עבודה ואת כל מה שנשאר בקערת המיקסר לשים ביד כמה דקות עד שמקבלים בצק אחיד.
4. מחזירים את הבצק לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים עד שהמלח נכנס טוב טוב לבצק.
5. עכשיו הגיע תהליך ההתפחה שהוא קצת ארוך, אבל שווה את ההמתנה – מכסים את הבצק בקערה עם ניילון נצמד, מתפיחים שעה בחוץ בטמפרטורת החדר ואז מכניסים את הבצק לישון במקרר 16 שעות. זה שלב ההתפחה הראשונה,
6. לאחר 16 שעות הבצק מכפיל את נפחו, מוציאים אותו מהקערה, לשים בעדינות כדי להוציא את האוויר שנוצר בזמן ההתפחה,
7. מחלקים לכדורים במשק של 200-250 גרם כל אחד, ומסדרים בקופסה (רצוי קופסת התפחה). נותנים לכדורים לתפוח עוד 4 שעות עד להכפלת הנפח והם מוכנים לאפייה
8. רצוי לחמם את התנור שעה לפני האפייה, ואם יש משטח אפיה מפלדה או אבן אפיה זה נהדר, כי היא צוברת חום.
9. כך או כך, מקרבים את משטח האפייה לגובה שהכי קרוב לגופי החימום בתנור, מכוונים על מצב גריל 250 עד 280 מעלות ומכניסים את הפיצה בעזרת כף פיצה. עומדים לשמור על הפיצה ובתוך חמש דקות הפיצה מוכנה בזכות החום הרב בתנור שמדמה טאבון

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות