לביבות תפוחי אדמה משגעות 10 דקות
לחנוכה הזה, ניתן לחגוג עם מתכון מיוחד שמביא את הטעמים המרוקאיים העשירים והמסורתיים ישירות אל שולחן החג . אז קבלו מתכון של אריאלה גולדמן ללביבות תפוחי אדמה קריספיות ומטוגנות, שנעשות בפחות מ-10 דקות. הן לא רק טעימות במיוחד, אלא גם שומרות על מסורת ארוכת שנים. הסוד ללביבות מושלמות הוא בתבלון ויש חשיבות גדולה לטיגון הלביבות.. הכנתן של הלביבות פשוטה ומהירה, והן מושלמות להגשה ליד רטבים שונים או כמנה עיקרית. מומלץ להכפיל את הכמויות במתכון מאחר והן נטרפות.
מבחינת רטבים ניתן להגיש עם אוטב איולי שום,רוטב עדין עם נגיעות של שום או טחינה שתקח את המנ למטבח של המזרח התיכון,מיונז אשר ניתן להוסיף לו עשבי תיבול טריים או קטשופ לטובת הילדים או רוטב צילי מתוק שמשלב חריפות לצד מתיקות או רוטב יוגורט נענע אשר מהווה רוטב קליל במיוחד, או חרדל דיזון למי שרוצה להרגיש חריפות קלה או סלסה לטובת חובבי המטבח המקסיקני,אז אתם מוזמנים לנסות הרטבים האלה או להיות יצירתיים במיוחד ולהכין רוטב משלכם.
מצרכים להכנת לביבות:
לערבב בקערה:
6 תפו"א בינוניים מגוררים גס על פומפיה
בצל מגורר על פומפיה
חופן ממש נדיב של עלי סלרי+גבעולים קצוצים דק
3 ביצים L
1 כוס מידה פירורית לבנה ( הפירורים גסים ומעניקים קראנצ'יות)
מלח,פלפל שחור גרוס,כפית גדושה כורכום
כף גדושה אבקת מרק עוף
אופן הכנה וטיפים להכנה מושלמת מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
לביבות קישואים ובטטה נדירות ב-5 דקות
לביבות תפוחי אדמה קריספיות מתכון היסטרי
לביבות כרובית מתכון מעלף
לביבות תפוחי אדמה (לאטקס ) – חן במטבח
אופן הכנה:
ליצור לביבות עם כפות הידיים ,לשטח,לטגן מ 2 הצדדים עד הזהבה יפה
❗️להבה בינונית
מענה לשאלות חברות 🥰:
✔️ לא היה צורך לסחוט את תפוחי האדמה כי פירורי הלחם סופחים נוזלים
✔️ הלביבות יציבות בטיגון ולא מתפרקות בכלל
✔️ פירורית לבנה של חברת "אוסם" .הפירורים גסים ואפויים וזה מעניק קראנצ'יות . משתמשת גם בהכנת קציצות ,פשטידות וכו'. זה לבחירתכן כמובן
✔️ בחרתי להוסיף סלרי כי מעניק טעם משגע וכמובן שניתן להוסיף כל עשב תיבול שאתן אוהבות .ניסיתי גם עלי מנגולד ויצא מטריףףף.