חיפוש

מתכון לאפונת וואסבי תוצרת בית: עוקצני וקראנצ'י

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לאפונת וואסבי תוצרת בית: עוקצני וקראנצ'י

אפונת וואסבי היא חטיף פריך ומתובל באופן ממכר שמקורו ביפן. הם מיוצרים על ידי ציפוי אפונה מיובשת בתערובת של אבקת וואסבי, סוכר ומלח, ואז צלייה עד לפריכות. חטיף טעים זה מושלם לנשנש תוך כדי תנועה, הוספה לתערובות שבילים, או להגשה כמתאבן טעים במסיבות. לא רק שהם טעימים, אלא שהם גם מכילים אגרוף של תזונה, מספקים מקור טוב לחלבון וסיבים מהאפונה, יחד עם בעיטה פיקנטית מהוואסאבי.

רכיבים:

  • 2 כוסות אפונה ירוקה מיובשת
  • 2 כפות אבקת וואסבי
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כף רוטב סויה (או תמרי לאופציה ללא גלוטן)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  2. שטפו את האפונה היבשה במים קרים כדי להסיר אבק או פסולת. לאחר מכן, השרו אותם במים לפחות 4 שעות או למשך הלילה כדי להתרכך.
  3. לאחר ההשריה, מסננים את האפונה ומייבשים אותה בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות.
  4. בקערה קטנה, מערבבים יחד את אבקת הוואסאבי, שמן צמחי, רוטב סויה, סוכר ומלח עד לאיחוד טוב ליצירת תערובת הציפוי.
  5. בקערת ערבוב גדולה, זורקים את האפונה היבשה עם תערובת הציפוי המוכנה עד לציפוי אחיד.
  6. מורחים את האפונה המצופה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאפונה פריכה וזהובה.
  8. לאחר האפייה, מוציאים את האפונה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין על תבנית האפייה.
  9. לאחר התקררות, מעבירים את אפונת הוואסאבי לכלי אטום לאחסון.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש לוודא שהמרכיבים המשמשים הם כשרים. אתה יכול גם להחליף תמרי ברוטב סויה כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן.

אם אין לכם אבקת וואסבי, אפשר להשתמש באבקת חזרת מעורבבת עם מעט אבקת חרדל לטעם חריף דומה.

יתרונות תזונתיים:

  • אפונה עשירה בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים, מקדמת את בריאות הלב ומסייעת לעיכול.
  • הוואסאבי מכיל נוגדי חמצון ותכונות אנטי-מיקרוביאליות, תומך בתפקוד החיסוני ומפחית דלקות.

כמות: מתכון זה מכין כ-2 כוסות אפונת וואסבי.

זמן הכנה: כשעה (כולל זמן אפייה).

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

  • כדי להעצים את הטעם, אפשר להוסיף לפני האפייה תוספת של אבקת וואסבי או אבקת צ'ילי.
  • אחסן את אפונת הוואסאבי בכלי אטום בטמפרטורת החדר כדי לשמור על פריכותם.
  • אתם מוזמנים להתאים את כמות אבקת הוואסאבי והמלח לפי העדפות הטעם שלכם. אם אתה אוהב את זה חריף במיוחד, הוסף עוד אבקת וואסבי!

תיהנו מאפונת הוואסאבי הביתית שלכם כחטיף טעים ומזין!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות