חיפוש

מתכון מרק ירקות שורש לבבי: תענוג מזין

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון מרק ירקות שורש לבבי: תענוג מזין

הרשו לי להקפיץ אתכם אל החמימות הנעימה של מטבח שבו ניחוח ירקות שורש אדמתיים ממלא את האוויר, ומבטיח נוחות והזנה בכל כפית. מרק ירקות שורש הוא קלאסיקה נצחית, שנחגגה בזכות הפשטות, הרבגוניות והטעמים החזקים שלו. מקורותיו מגיעים למטבחים צנועים שבהם תושייה ושפע עונתי הכתיבו יצירתיות קולינרית. באופן מסורתי, המרק הזה נוצר מהאוצרות החבויים מתחת לאדמה, ומספק מזון במהלך חודשי החורף הקרים.

רכיבים:

  • – 500 גרם ירקות שורש מעורבים (גזר, פרצלון, תפוחי אדמה, בטטה, לפת, שורש סלרי), קלופים וחתוכים לקוביות
  • – 1 בצל קצוץ דק
  • – 2 שיני שום, קצוצות
  • – 1 כרישה, פרוסה
  • – 1 כף שמן זית
  • – 1 ליטר מרק ירקות או עוף
  • – עלה דפנה אחד
  • – מלח ופלפל לפי הטעם
  • – עשבי תיבול טריים (כגון טימין או רוזמרין) לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום הטחון והכרישה הפרוסה. מטגנים עד לריכוך וריח, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את ירקות השורש חתוכים לקוביות. מערבבים היטב לשילוב עם הארומטים.
  3. יוצקים את מרק הירקות או העוף, מוודאים שהירקות יהיו שקועים. מוסיפים את עלה הדפנה לתוספת טעם. מביאים את התערובת לרתיחה עדינה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים ומבשלים 25-30 דקות, או עד שהירקות רכים.
  4. לאחר שהירקות רכים, מוציאים את עלה הדפנה מהסיר. בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר רגיל טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. היזהר בעת מיזוג נוזלים חמים.
  5. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם. מתקנים את התיבול לפי הצורך.
  6. מצקת את המרק לקערות ומעטרים בעשבי תיבול טריים אם רוצים. הגישו חם ותיהנו מהטוב המנחם של מרק ירקות שורש תוצרת בית.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שהמרק המשמש כשר. אתה יכול גם להחליף מרק ירקות במרק עוף כדי שיהיה צמחוני או טבעוני ידידותי. בנוסף, אל תהסס להתאים אישית את הירקות לפי העדפותיך או מה העונה. סלרי, או אפילו סלק יכולים להיות תוספות או תחליפים מענגים.

יתרונות תזונתיים:

  • ירקות שורש הם תחנות כוח תזונתיות, עמוסות בויטמינים, מינרלים וסיבים. 
  • גזר ובטטה מספקים בטא-קרוטן, שהוא חיוני לבריאות העיניים. 
  • תפוחי אדמה מציעים מקור טוב לאשלגן, בעוד שפטרנינק תורם חומצה פולית וויטמין C. 
  • מרק זה דל בשומן וקלוריות, מה שהופך אותו לבחירה בריאה עבור אלה המחפשים ארוחה מזינה.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות ולוקח כ-45 דקות להכנה.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד. עם מרכיבים פשוטים ושלבים פשוטים, קל להקציף.

טיפים לשיפור ושיטות בישול:

  • לטעם עשיר יותר, שקול לצלות את ירקות השורש בתנור לפני הוספתם למרק. זה מקרמל את הסוכרים הטבעיים שלהם ומוסיף עומק למנה.
  • ניסוי עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את פרופיל הטעמים. קורטוב של פפריקה מעושנת או פיזור אגוז מוסקט יכולים להעלות את הטעם לגבהים חדשים.
  • אם אתם מעדיפים מרקם שמנמן יותר, שמרו חלק מהירקות החתוכים לקוביות לפני פירה המרק. מערבבים אותם בחזרה לאחר ערבוב לתוספת מרקם.
  • כדי להכין את המרק מבעוד מועד, פשוט לאחסן אותו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מחממים בעדינות על הכיריים או במיקרוגל לפני ההגשה.

הנה לכם – קערה מחממת נפש של מרק ירקות שורש מזין כמו שהוא טעים. בין אם נהנו כארוחה מנחמת בערב קריר או מוגש כמנה ראשונה במפגש חגיגי, המתכון הזה בטוח ישמח את בלוטות הטעם ויחמם את הלב. אז הפשילו שרוולים, אספו את המרכיבים שלכם, ובואו נצא למסע קולינרי כדי להתענג על ההנאות הפשוטות של טוב תוצרת בית. הידד לאוכל טוב, חברה טובה ובריאות טובה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות