לזניה חלבית מתכון מנצח לשבועות
מתכון מנצח ללזניה חלבית של ענת אלישע ביטון.
מצרכים:
בצל בינוני
שתי שיניי שום מגורדות
8 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
קופסא עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק
אורגנו
בזיליקום (טרי או יבש)
מלח, פלפל, מעט סוכר
עלים של לזניה (ללא בישול מקדים)
1 קוטג'
1 גבינה לבנה (250 גרם)
300 גרם עמק מגורדת
150 גרם קשקבל
2 כפות פירורי לחם
150 גרם פרמזן (אפשרות)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לזניה חלבית איטלקית מתכון מנצח של תומר תומס
לזניה איטלקית בסיר אחד מתכון חלומי
מתכון ללזניה חלבית עם בשמל -מתכון קל
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
נטגן בצל בינוני קצוץ, שתי שיניי שום מגורדות מעט, ונוסיף 8 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות, נמשיך לטגן ונוסיף קופסא של עגבניות מרוסקות, כף גדושה רסק, אורגנו, בזיליקום (טרי או יבש) מלח פלפל , מעט סוכר.
עלים של לזניה, אין צורך בבישול מקדים.
לגבינות: 1 קוטג', 1 גבינה לבנה, עמק מגורדת, קשקבל, 2 כפות פירורי לחם, מלח פלפל
ונתחיל בשכבות: שכבת רוטב על התבנית, מעל דפים של לזניה , שוב רוטב ואז שכבה מהגבינות וכו' בשכבה העליונה אפשר לגרד פרמזן
נעטוף בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ונאפה כ 30 דק' בחום 180
לבסוף נוריד את נייר האפייה ולאפות כ 15 דק נוספים.