דרגו את המתכון
שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה ללחם פרנה מרוקאי.
מצרכים למתכון:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
2.5 כוסות מים פושרים
הוראות הכנה:
את הקמח והשמרים מערבבים בקערה. מוסיפים לקערה גם מלח, סוכר ושמן ומערבבים שוב.
לקערת הקמח מוסיפים בהדרגה מים, רק עד שמתקבל בצק אחיד, רק ודביק.
מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומתפיחים כ- 45 דקות.
לאחר התפחה ראשונית, לשים את בצק הפרנה היטב, מחלקים ל-6 חלקים שווים, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה של חצי שעה.
מחממים תנור ל-250 מעלות (למי שיש אבן שמוט או חלוקי נחל מומלץ לחמם את התנור יחד איתם) לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
כל כדור פרנה משטחים לעיגול גדול, מקמחים טוב את העיגולים משני הצדדים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
את הפרנה אופים במשך 23 דקות
בהצלחה ובתאבון