חיפוש

מטבוחה ברבע שעה: מתכון משגע שיוסיף לכל ארוחה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מטבוחה ברבע שעה: מתכון משגע שיוסיף לכל ארוחה

דבר בטוח! הנה מתכון לסלט עגבניות מרוקאי טעים ומפוצץ בטעם וטוב, מוכן תוך 15 דקות בלבד!

הסלט התוסס הזה מקורו במורשת הקולינרית העשירה של מרוקו, מדינה הידועה בתבלינים הנועזים והמרכיבים הטריים שלה. המטבח המרוקאי הוא פיוז'ן מענג של השפעות ים תיכוניות, ערבית וברבריות, וכתוצאה מכך מנות ארומטיות, צבעוניות ועמוסות בחומרים מזינים.

רכיבים:

  • 4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את קוביות העגבניות, הבצל האדום הקצוץ, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום הטחון.
  2. בקערה קטנה נפרדת, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, הכמון הטחון, הפפריקה, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את הרוטב על תערובת העגבניות ומערבבים בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים בצורה אחידה.
  4. הניחו לסלט לשבת כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
  5. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או מיץ לימון לפי העדפתכם.
  6. מגישים את סלט העגבניות המרוקאי צונן או בטמפרטורת החדר, מעוטר בעשבי תיבול טריים נוספים אם רוצים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים אישית את המתכון בקלות על ידי השמטת השום או שימוש בשמן זית בעל אישור כשרות. בנוסף, אתה יכול להוסיף מלפפונים חתוכים לקוביות או פלפלים לתוספת פריכות וטעם.

יתרונות תזונתיים:

  • הסלט הזה לא רק מפוצץ בטעם אלא גם עמוס ביתרונות תזונתיים. 
  • העגבניות עשירות בויטמינים C ו-K, כמו גם נוגדי חמצון כמו ליקופן, הידוע בתכונותיו הפוטנציאליות למלחמה בסרטן. 
  • בצל ושום מוסיפים חיזוק של תרכובות לחיזוק מערכת החיסון, בעוד שעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה וכוסברה מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים. 
  • שמן זית מציע שומנים בריאים ללב, והתבלינים תורמים גם לטעם וגם ליתרונות בריאותיים פוטנציאליים.

כמות וקושי:

מתכון זה משמש 4 כתוספת ולוקח רק 15 דקות להכנה. זה מדורג כקל, מתאים לבשלנים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • לטעם מתוק יותר, אפשר לפזר קורט סוכר על הסלט לפני ההטלה.
  • אם אתם מעדיפים בעיטה חריפה יותר, הוסיפו קורט פלפל קאיין או פלפל צ'ילי קצוץ דק.
  • כדי להעצים את המצגת, שקול להגיש את הסלט בכוסות עגבניות חלולות או לצד דג או עוף בגריל.
  • סלט עגבניות מרוקאי זה הוא תוספת מושלמת לכל ארוחה, ומביא לשולחן שלך תוך דקות ספורות טעימה מהטעמים האקזוטיים של צפון אפריקה! תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות