חיפוש

מקרוני אנד צ'יז מתכון אמריקאי מטורף

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מקרוני אנד צ'יז מתכון אמריקאי מטורף

דבר בטוח! בואו נצלול אל הטוב המנחם של מקרוני וגבינה אמריקאיים קלאסיים.

מקרוני וגבינה היא מנה אהובה במטבח האמריקאי, עם שורשים מהמאה ה-18. זהו מזון מנחם מובהק שעמד במבחן הזמן, והתפתח לצורות וטעמים שונים במהלך השנים. מנת הפסטה השמנתית והגבינתית הזו היא מצרך מצרך במפגשים משפחתיים, ארוחות ערב וארוחות ערב ברחבי ארצות הברית. עם השילוב הפשוט אך המשביע שלו של פסטה ורוטב גבינה, אין זה פלא מדוע מק אנד גבינה תופס מקום מיוחד בלבם (ובבטן) של רבים כל כך.

בעוד שמקורם המדויק של מקרוני וגבינה מתווכחים, רווחת האמונה כי תומס ג'פרסון זכה לפופולריות באמריקה, שנתקל במנה דומה במהלך מסעותיו באירופה והחזיר מכונת פסטה מאיטליה כדי להכין אותה בבית. מאז, מק אנד צ'יז הפך לקלאסיקה אהובה במשקי בית אמריקאים, עם אינספור וריאציות ועיבודים.

או תרד יכולה להגביר את תכולת החומרים התזונתיים עוד יותר, לספק ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

רכיבים:

  • 350 גרם מקרוני מרפק (או כל צורת פסטה לבחירתכם)
  • 3 כוסות גבינת צ'דר מגוררת (או תערובת של הגבינות האהובות עליך)
  • 2 כוסות חלב מלא
  • 4 כפות חמאה ללא מלח
  • 1/4 כוס קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • תוספות אופציונליות: פירורי לחם, עשבי תיבול קצוצים, בייקון מבושל או חזיר

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את המקרונים לפי הוראות החבילה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  3. לאחר שהחמאה נמסה, טורפים פנימה את הקמח ליצירת רו. מבשלים 1-2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת חלקה ומבעבעת.
  4. יוצקים את החלב בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת כדי למנוע היווצרות גושים.
  5. ממשיכים לבשל את הרוטב, תוך ערבוב תכוף, עד שהוא מסמיך מספיק כדי לצפות את גב הכף, בערך 5-7 דקות.
  6. מנמיכים את האש לנמוכה ומערבבים פנימה בהדרגה את הגבינה המגוררת עד להמסה וחלקה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מוסיפים את המקרוני המבושלים לרוטב הגבינה ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  8. אם רוצים, מעבירים את המקרוני והגבינה לתבנית אפייה ומפזרים פירורי לחם לציפוי פריך.
  9. צולים בתנור במשך 2-3 דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים ופריכים.
  10. מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול קצוצים או בייקון מבושל אם רוצים.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ישנם מספר מרכיבים חלופיים שניתן להשתמש בהם במקרוני וגבינה. ניתן להחליף גבינות ומוצרי חלב עם תעודת כשרות כמו גבינת צ'דר כשרה וחלב כשר. בנוסף, ניתן להשתמש בפסטה ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של המנה. לאופציה טבעונית או נטולת חלב, ניתן להשתמש בחלב צמחי (כגון חלב שקדים או סויה) וחלופות גבינה ללא חלב.

יתרונות תזונתיים:

  • למרות המוניטין המפנק שלה, מקרוני וגבינה יכולים להציע כמה יתרונות תזונתיים כשהם מוכנים עם מרכיבים בריאים. 
  • פסטה מדגנים מלאים מספקת סיבים ופחמימות מורכבות, בעוד שגבינה תורמת חלבון, סידן וויטמינים חיוניים כמו ויטמין A ו-B12. הוספת ירקות כמו ברוקולי.

כמות: מתכון זה מכיל כ-6 מנות.

זמן הכנה: לוקח בערך 30 דקות להכין ולבשל את מתכון המקרוני והגבינה הזה.

רמת קושי: קלה

טיפים להצלחה:

  • השתמשו בגבינה איכותית לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר.
  • נסה עם תערובות גבינה שונות כדי להתאים אישית את הטעם של ה-mac and cheese שלך.
  • לתוספת שמנת, הוסיפו שפריץ של שמנת כבדה או שמנת חמוצה לרוטב הגבינה.
  • אל תבשלו את הפסטה יתר על המידה, כי היא תמשיך להתבשל מעט כשתערבב עם רוטב הגבינה.
  • כדי להכין מראש, הכינו את המקרוני והגבינה אך אל תאפו אותם. מכסים ומקררים עד שמוכנים לאפייה, ואז מוסיפים פירורי לחם ואופים לפי ההוראות.
  • עכשיו, תפסו את המרכיבים שלכם והתכוננו ליהנות מקערה של נוחות תוצרת בית עם מתכון מקרוני וגבינה אמריקאי קלאסי זה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות