דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למרק בצל צרפתי.
מצרכים:
- 2 ק"ג בצל קלופים וחתוכים לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- חמאה
- כף סוכר
- כוס יין לבן או אדום
- שן שום כתושה(לא חובה)
- כוס קמח
- מיכל כפול של שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
- 2 ליטר מים רותחים
- כפית שטוחה של מלח
- 1 בגט רצוי ישן חתוך לפרוסות
אופן הכנה:
- בסיר שמים 2 כפות שמן זית מכסים את הסיר ומטגנים את הבצל למשך כ-20 דקות על מנת שיוציא את כל הנוזלים ושמים מעל בתחילת הטיגון 50 גרם חמאה,חשוב לערבב מדי פעם.
- לאחר כ-10 דקות של טיגון הבצל בסיר,מוסיפים כף סוכר וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים כוס יין לבן או אדום לאחר כרבע שעה של טיגון וממשיכים לטיגון ללא המכסה עד אשר האלכוהול(היין) מתאדה לגמרי.
- לאחר שהנוזלים התאדו ניתן להוסיף שן שום כתושה(לא חובה) וכוס של קמח ומתחילים לערבב עד אשר הקמח סופח את הנוזלים ומשחים בו זמנית.
- כאשר מרגישים שהעיסה נדבקת מוסיפים מיכל של שמנת מתוקה מערבבים היטב במשך כמה דקות ואז מוסיפים את האגוז מוסקט (לא חובה) ומערבבים.
- מוסיפים 2 ליטר מים רותחים לסיר,כפית שטוחה של מלח ומבשלים למשך שעה (חשוב במשך השעה לכסות את הסיר אבל להשאיר טיפה פתוח).
- מסדרים את פרוסות הבגט על תבנית עם נייר אפיה וקולים עד להשחמה קלה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות (בערך 5-10 דקות).
- לאחר שמוציאים את פרוסות הבגט (ברוסקטות מהתנור),מורחים חמאה על פרוסות הבגט בעודן חמות ולאחר מכן באותן אופן מורחים עגבניה טריה על פרוסות הבגט ומחזירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה מלאה.
- לאחר כשעה של בישול המרק,מוזגים לקערית מרק,שמים מעל את פרוסות הבגט ומעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמת הגבינה הצהובה,מוציאים נותנים להתקרר מעט ומגישים.