מרק לקוסקוס המתכון הכי מוצלח והכי טעים
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון מושלם של מרק לקוסקוס.
מצרכים:
1 בצל חתוך לרצועות קטנות
4 שיני שום כתושות
1 כוס חומוס מושרה או של סנפרוסט
4 גזרים חתוכים לעיגולים
3 קישואים חתוכים לעיגולים
3 תפו"א חתוכים לחתיכות בנוניות
רבע כרוב לבן חתוך לרצועות
1 דלורית חתוכה לעיגולים ואח"כ לחצאים
1 כוס דלורית מגורדת(חד פעמי קר)
2-3 עלי סלרי חתוכים + העלים
חופן כוסברה קצוצה
ומים חמים עד לכיסוי הירקות
תבלינים:
4 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל
חצי כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון( לא חובה אבל מוסיף טעם)
מתקנים טעמים במידה וצריך.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מרק לקוסקוס טוניסאי – מתכון של אמא
מרק לקוסקוס צהוב בסגנון מרוקאי של תומר תומס
מרק בשר לקוסקוס -מתכון שחובה להכין
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל עם 4 כפות שמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
2. מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהכוסברה ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את החומוס ואת שאר הירקות ומאדים כמה דקות, מערבבים מידיי פעם.
4. מוסיפים מים רותחים עד טיפה מעל גובה הירקות, מנערים קלות את הסיר ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים טיפה את האש ומבשלים עם מכסה סגור משהו כמו חצי שעה.
6. טועמים ומוסיפים תבלינים במידה וצריך.
7. מורידים את המכסה ומפזרים חופן כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 10 דקות או עד לריכוך הירקות וכמובן שהרוטב כבר יותר סמיך.
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤
תגובה אחת
את הדלעת אני מוסיף לקראת בוף הבישול ( אחרת הדלעת מתפרקת)