מרק קובה לפסח מתכון מושלם לאוכלי קטניות
מרק קובה לפסח מתכון מושלם לאוכלי קטניות של ירדנה גנאח
מצרכים
לקובה:
כוס וחצי מים פושרים
קילו אורז שטוף ומושרה לשעה במים
חצי קילו חזה עוף טחון
כף מלאה מלח
כף מלאה כורכום
למילוי:
בהרט
חצי קילו בשר אדום טחון
10 עלי כרפס
2 בצלים גדולים
מלח
פלפל שחור
לבישול
סיר עם מים (חצי גובה)
כף מלאה של כורכום
כף מלח
לטיגון (לא חובה)
שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
קציצות טונה לפסח מתכון משגע
לחמניות פסח מתכון חובה לחג
פיצה כשרה לפסח מתכון מעלף
מתכון נוסף של מרק קובה לפסח
אופן הכנה:
1. מסננים את האורז המושרה, שמים בקערה ומוסיפים חזה עוף טחון, כף מלאה מלח ,כף מלאה כורכום וכוס וחצי מים, מערבבים הכל לתערובת אחידה ומניחים בצד למנוחה למשך 10 דקות (במידה והעיסה יבשה מדי, ניתן להוסיף עוד קצת מים).
2. מכינים את המילוי: טוחנים בסלייסר את עלי הכרפס, הבצלים והבשר האדום הטחון, מתבלים עם מלח, פלפל שחור ובהרט ומערבבים היטב.
3. מחלקים את האורז לכדורים, פותחים כל כדור, ממלאים בבשר וסוגרים.
4. אחרי המילוי, מרתיחים סיר עם מים (חצי גובה סיר) עם כף מלאה של כורכום וכף מלח.
5. מרתיחים כל פעם כ 6-7 קובות למשך 5-7 דקות.
6. לאחר שהרתחנו את כולם, מכניסים את הקובות לטיגון קל בשביל קריספיות (לא חובה).